Andrijašević: Kad sam vidio snimku gola, malo me uhvatio i smijeh

Foto: Screenshot Twitter

RIJEKA je u četvrtak u Kopenhagenu napravila senzaciju pobijedivši domaćina 1:0, čime je izborila nastup u skupini Europa lige. Rijeka će u grupnoj fazi igrati protiv Napolija, Alkmaara i Real Sociedada.

Momčad Simona Rožmana je na sjever Europe otputovala u ulozi autsajdera, ali nakon fantastične utakmice možemo reći da je pobjednik Hrvatskog kupa više nego zasluženo prošao.

Imala je Rijeka puno više dobrih prilika od domaćina, a ključni trenutak dogodio se u 20 minuti.

Loptu je nogom pod prekršajem spustio Sandro Kulenović duboko u svojoj polovici, a ona je stigla do Franka Andrijaševića koji je sam krenuo prema golu danskog sastava. Dvojica veznih igrača danskog kluba su se zabila jedan u drugoga i Franko je mirno uzeo loptu i krenuo prema vratima.

S dva neodlučna stopera ispred sebe, Andrijašević je nastavio vući loptu do 30 metara od gola Kopenhagena kada se jedan od dvojca Victor Nelsson i Ragnar Sigurdsson poskliznuo, a drugi pao preko njega.

Ostavilo je to Andrijaševića samog pred golom Kopenhagena, a on je lobom prevario vratara Johnssona. Ipak, loptu je zaustavila vratnica, ali je pogodila natrčalog Ankersena i dovela Rijeku u vodstvo.

Taj gol postao je hit na društvenim mrežama, a komentirao ga je i svjetski šahovski prvak Norvežanin Magnus Carlsen.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL RIJEKE I OBJAVU CARLSENA.

"Onako na prvu, čovjek uopće ne razmišlja o spletu tih, za njih nesretnih, za nas spretnih okolnosti. Jednostavno si u tom trenutku jako sretan što vodiš, ali kad se sve završilo i kad pogledaš snimku tog gola, onda te uhvati malo i smijeh. Pomazila nas je malo i sportska sreća, mi smo prezadovoljni ishodom'', rekao je Franko za Novu TV.

Pročitajte više