Androić nakon CSKA: Igrači su u strahu i depresiji zbog ovako visokih poraza

NOVI potop doživjeli su sinoć košarkaši Zagreba u Euroligi. Nakon Bamberga i Panathinaikosa u 3. kolu ih je u zagrebačkoj Areni pregazio deveterostruki ruski prvak CSKA Moskva. Rusi su slavili sa 89:47.

> Treći "potop" zaredom; Kirilenko i Krstić ostavili Zagreb na -42

Situacija je jednako teška i u regionalnoj ABA ligi u kojoj je hrvatskog prvaka prošlog vikenda potopila Cedevita sa 46 poena razlike. Trener Zagreba Vladimir Androić svjestan je da su takvi rezultati utjecali na momčad.

"Problem je strah. Pitao sam igrače u svlačionici zašto se plaše šutirati. Mislim da se u njih uvukao strah i depresija zbog ovih poraza s tako velikom razlikom", rekao je Androić nakon poraza od CSKA.

"Mogu reći da su igrači ovaj put pružili više energije, pojedinci su pokazali napredak, ali to nije bilo dovoljno. Nismo se mogli suprotstaviti ovakvom protivniku. Realno, razlika u kvaliteti je velika, a na svim pozicijama su pokriveni s više igrača. Nama nedostaju po jedan igrač na poziciji "1" i na poziji "5". Imamo previše sličnih igrača na istim pozicijama", priznao je trener Zagreba pogreške kod slaganja rostera pred početak sezone.

"Treba nam jedna pobjeda da digne igrače i bila bi druga priča", dodao je.

Kazlauskas: Tko zna do kad će Kirilenko biti s nama

Trener ruskog velikana Jonas Kazlauskas nakon utakmice je rekao: "Igrali smo dobru utakmicu, bili smo koncentrirani, disciplinirani i zadovoljan sam kako su igrači surađivali na parketu".

Unatoč uvjerljivoj pobjedi pohvalio je igru Zagreba: "Ne želim reći da je ovo najslabija momčad u Euroligi. Bili su dobri večeras".

Novinare je zanimalo i kako vidi budućnost najveće zvijezde momčadi Andreja Kirilenka koji je zajedno s raspoloženim Nenadom Krstićem bio najopasniji u momčadi gostiju.

"Sretni smo što imamo Kirilnenka, ali ne mogu govoriti o njegovoj budućnosti. Uspjeh je uopće imati takvog igrača u momčadi, ali tko zna koliko će to trajati", kazao je litavski stručnjak.

Pročitajte više