NOGOMET

Anelka: Pitao sam se što radim u Realu. Nisam imao gdje sjesti u svlačionici

Foto: EPA

NICOLAS ANELKA bio je jedan od najboljih mladih napadača 2000. godine. Tada je iz Arsenala prešao u Real Madrid za 35 milijuna eura, no u Realu nije uspio pokazati što zna. U 19 utakmica zabio je dva gola i često se susretao s raznim problemima. "U Engleskoj sam navikao na privatan život, u Španjolskoj je sve potpuno drugačije. Fotografi su svuda oko vas, vlasnici restorana zovu novinare. Stalno si u fokusu. Predsjednik Lorenzo Sanz je bio taj koji me doveo, a ne trener. U svlačionici mi je bilo jako teško. Nisam imao ni svoje mjesto. Svi igrači ulaze i govore: 'To je moje mjesto.' Morao sam čekati da bih dobio svoje mjesto. Počeo sam se pitati što radim tu. Eto'o mi je rekao da slušam starije, a igrači su htjeli pitati predsjednika zašto me doveo kad već imaju Fernanda Morientesa. Bilo je jako teško sa španjolskim igračima."

Onda je Anelka u polufinalu Lige prvaka golovima izbacio Bayern, a Real se okitio titulom protiv Valencije. Tvrdi da mu je u Realu bilo najgore od svih klubova za koje je igrao u karijeri: "Za mene to nije ništa promijenilo. Prije polufinala su mi zviždali kad sam bio na klupi. Na poluvremenu mi trener kaže da se zagrijem, a meni zviždi 90 tisuća ljudi. Srećom, zabio sam Bayernu pa su stvari krenule na bolje, ali to ne zaboravljam."

U karijeri je još igrao za PSG, Liverpool, Manchester City, Fenerbahče, Bolton, Shanghai, Juventus, WBA i Mumbai. Za reprezentaciju Francuske je u 69 nastupa zabio 14 golova.

Pročitajte više