ANKETA Kako biste ocijenili Šimićev prijelazni rok u Dinamu?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DARIO ŠIMIĆ je nakon sedam mjeseci napustio Dinamo. Član Dinamove uprave za sportska pitanja podnio je ostavku na početku današnje sjednice novog izvršnog odbora. Šimićeva odluka zatekla je sve prisutne iako se nakon poraza od Ballkanija šuškalo da bi upravo Šimić mogao biti smijenjen na sjednici IO-a.

Dinamovi navijači tražili su odgovornost za situaciju u kojoj se klub nalazi, a glavna meta je Dario Šimić, član Uprave za sportska pitanja. On je s trenerima i ostalim članovima Uprave ovog ljeta slagao momčad koja je ostala bez glavnih zvijezda i u kojoj se Mihajličenko, Moharrami, Šutalo i ostali pate s igračima Ballkanija.

Šimićev prijelazni rok:

Pokušao se opravdati

Šimić je i ranije kritiziran zbog načina na koji je odradio prvi prijelazni rok u kojem je vodio glavnu riječ, a od tih istih kritika se nedavno pokušao obraniti u intervjuu za Index. Na pitanje o igračima koje je doveo, dao je prilično opširan odgovor.

"Onaj tko misli da je u jednom prijelaznom roku lako zamijeniti Ivanušeca, Šutala i Livakovića ne zna što priča, a osobito ne za parsto tisuća eura. Meni nitko u klubu nije rekao: 'Imaš pet, deset ili petnaest milijuna eura za nove igrače.' Što smo trebali napraviti? Dovesti nekoga za pet ili sedam milijuna eura i opteretiti budžet iako nemamo pokriće za takve transfere?

Maxime Bernauer doveden je kao igrač iz druge francuske lige, koja je jača od HNL-a, i to kao jedan od boljih stopera. Mihajličenko je došao na preporuku Igora Jovićevića koji ga je trenirao u Šahtaru kao igrač koji je igrao za ukrajinsku reprezentaciju. Kaneko je došao iz Japana u kojem je zabio osam golova uz pet asistencija, a Japanci slove kao igrači s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Računali smo da bi ti igrači, ako su bili dobri u drugoj francuskoj ligi, Šahtaru i u japanskoj ligi, mogli i nama pomoći u situaciji kad nemamo puno vremena da slažemo novu momčad. Oni nas nisu puno koštali, a nismo bili u situaciji da dovedemo pet ili šest igrača po tri milijuna eura. Mi nismo bili u mogućnosti da gledamo te igrače, to se rješava skautingom koji traje mjesecima, a ne par dana ili tjedana.

Tri milijuna eura danas u nogometu vrijede puno manje nego prije par godina. Da biste doveli nekoga iz HNL-a, danas vam treba kredit svjetske banke. Za Stojkovića i Kačavendu je početna cijena bila 11 milijuna eura, pa sedam, pa smo to onda sveli u neke prihvatljive okvire jer su oni zalog za budućnost kao i Gabriel Vidović.

Ja nemam čarobni štapić da dovedem veliko pojačanje za Dinamo za 300 tisuća eura. To danas ne ide. Mogli smo dovesti Matiju Frigana za šest ili sedam milijuna eura pa ispasti sposobni, a tko će platiti taj transfer, nema veze. To nikoga ne zanima. Danas ti ni igrač od pet milijuna eura ne garantira da će se pokazati kao pojačanje", rekao je Šimić.

Mi vas pitamo, kako vi ocjenjujete Šimićev prijelazni rok?

 

Pročitajte više