ANKETA Smanjuje se Petkovićeva prednost, evo novih pet junaka kola u HNL-u

Foto: NK Hajduk, NK Rijeka, NK Dinamo

SUPERSPORT HNL vratio se utakmicama 16. kola nakon dvotjedne reprezentativne pauze. Hajduk, Rijeka i Dinamo upisali su nove pobjede i zadržali svoje pozicije na ljestvici, dok je Gorica s četvrte na petu spustila Osijek. Svaki od tih klubova dao je jednog igrača u našu anketu za igrača tjedna, a našao se ondje i jedan igrač Slaven Belupa.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone ćemo zbrojem glasova doznati tko je bio najbolji u njoj. Vodeći na toj ljestvici i dalje je Bruno Petković, koji se u Dinamov kadar vratio nakon pet propuštenih utakmica.

Hajdukov Filip Krovinović dobio je najveći broj vaših glasova u izboru za igrača u prethodnoj anketi i to ga je podiglo na ukupno treće mjesto, iza Petkovića i Nike Jankovića.

Benedik Mioč (Slaven Belupo)

Slaven Belupo je prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede, a Mioč je bio najzaslužniji za pobjedu 3:1 protiv Lokomotive. Prvo je u 14. minuti asistirao za uvodni gol Slavena, a potom u 38. zabio tako što je iz teške pozicije najbolje reagirao na odbijanac poslije grede Štrkalja. Treba istaknuti i da je imao jedno ključno dodavanje, pet od osam precizno predanih dugih lopti te po jednu otklonjenu opasnost, presijecanje i oduzetu loptu.

Lindon Selahi (Rijeka)

Rijeka je s 2:0 pobijedila Varaždin i zadržala priključak za vodećim Hajdukom. Za golove su se pobrinuli Toni Fruk i Luka Škaričić, koji je pogodio svoju mrežu, no Selahi je bio taj koji je impresionirao kroz 83 odigrane minute. Točnih dodavanja imao je 28 od 34, a među njima i dva ključna. Kreirao je jednu veliku priliku za svoju momčad, oduzeo pet lopti i imao tri presijecanja. Dominirao je u duelima. Dobio ih je tri od četiri u zraku i sedam od osam na travi, a stigao je i otkloniti jednu opasnost po svoju momčad.

Marko Bulat (Dinamo)

Dinamo je u sudačkoj nadoknadi pobijedio Osijek 2:1 golom Gabriela Vidovića, no Marko Bulat bio je igrač koji se najviše istaknuo u redovima aktualnog prvaka. Njegov gol s ruba 16 metara donio je Dinamu uvodno vodstvo, bio je siguran u predaji lopte, a posebice u dugima (2/2). Uputio je četiri udarca prema vratima Marka Malenice i na drugoj strani blokirao jedan pokušaj Osijekove momčadi.

Mihael Žaper (Hajduk)

Ključan u pobjedi 2:0 protiv Istre, u utakmici u kojoj su zabili Emir Sahiti i Marko Livaja (iz jedanaesterca). Dobro pozicioniran, bio je s Krovinovićem pokretač Hajdukovih akcija, a ujedno i siguran u obrambenim situacijama. Uputio je 12 dugih lopti prema naprijed, od kojih je s njih sedam pronašao suigrače, kao pobjednik je izašao iz pet od šest duela, dvaput je presjekao loptu i triput je oduzeo suparnicima. Jedna otklonjena opasnost i jedini dobiveni dribling u koji se upustio samo upotpunjuju dobar dojam.

Sven Blummel (Gorica)

Osijek je poražen kod Dinama, a Gorica je s 3:0 bila sigurna protiv Rudeša, što znači da je velikogorički prvoligaš sad četvrta momčad prvenstva. Sven Blummel pomogao je ostvariti taj skok s dva gola u nedjeljnoj utakmici. Zabio ih je iz dva udarca. U 65 odigranih minuta samo je jednom pogrešno dodao loptu (11/12).

Pročitajte više