ANKETA Tko treba preuzeti hrvatsku rukometnu reprezentaciju?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GORAN PERKOVAC (61) više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučeno je na sjednici Hrvatskog rukometnog saveza. Perkovac je preuzeo reprezentaciju u veljači 2023. godine, kada je naslijedio Hrvoja Horvata. Hrvatska će sljedećih dana dobiti novog izbornika.

Nekoliko imena je u igri za preuzimanje reprezentacije. Slavko Goluža jedan je od kandidata. Nenad Kljaić sam je rekao da bi volio biti izbornik Hrvatske. Nenad Šoštarić napravio je dobre stvari sa ženskom reprezentacijom i on je kandidat za vođenje muške, a trenutno je trener Zagreba.

Spominjao se i Xavi Pasqual, Španjolac koji bi mogao biti prvi strani trener Hrvatske u povijesti. Veselin Vujović je kandidat koji je uvjerljivo pobijedio u našoj prošloj anketi, ali je Zoran Gobac, potpredsjednik HRS-a, rekao da ga Savez nikad neće postaviti za izbornika. Tu je i Ivica Obrvan, trener hrvatske ženske reprezentacije i Podravke.

Slijede olimpijske kvalifikacije

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama. U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se Španjolska, Slovenija, Bahrein i Brazil.

Skupinu 3 čine Norveška, Mađarska, Portugal i Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).

Pročitajte više