HRVATSKA REPREZENTACIJA

ANKETA Treba li Dalić zvati Roka Šimića?

Foto: Igor Kralj /Pixsell

HRVATSKA U-21 reprezentacija svladala je Azerbajdžan s visokih 5:1 i preuzela je vrh skupine. Briljirao je 18-godišnji Roko Šimić, sin Darija Šimića i mladi napadač austrijskog Lieferinga, koji je dao tri gola već u prvom poluvremenu.

To je samo nastavak nevjerojatne golgeterske forme kroz čitavu sezonu. Šimić je igrač Red Bull Salzburga, najboljeg austrijskog kluba. U Lieferingu je na posudbi u drugoj ligi, a taj klub je ustvari razvojna momčad Red Bulla u koju šalju mlade igrače kako bi igrači napredovali.

Šimić ove sezone ima šest golova u drugoj austrijskoj ligi, a dva je dodao i u Ligi prvaka za mlade protiv francuskog Lillea. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Za vrstu koju vodi Igor Bišćan debitirao je ove godine. Dosad je odigrao četiri utakmice i zabio pet pogodaka.

S obzirom na velike probleme koje hrvatska seniorska reprezentacija ima s realizacijom, u javnosti se špekulira o tome da bi Dalić mogao dati šansu mladom napadaču. Podsjećamo, u reprezentaciji već neko vrijeme nema Brune Petkovića. Kramarić je sinoć zabio prvi gol u godinu dana, ali je i protiv Cipra i protiv Slovačke promašio nekoliko odličnih šansi. Čolak i Budimir pali su u drugi plan, dok je Hajdukov Livaja u dobroj formi, ali voli slobodu u igri i nije čista devetka.

Šimić je nedavno rekao da mu je iznimno drago što ga uspoređuju s igračima poput Marija Mandžukića i Pippa Inzaghija, a mnogi navijači smatraju da točno takav profil igrača fali reprezentaciji.

 

Pročitajte više