HRVATSKI TRENERI

Ante Miše u Kuvajtu s klubom osvojio ligu, kup i superkup

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ANTE MIŠE osvojio je novi trofej u Kuvajtu. S Al-Arabijem je nakon prvenstva i superkupa osvojio i kup (Crown Prince cup). U finalu je Al-Arabi nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Al-Kuwait 5:4 (1:1). Treba napomenuti da je Al-Arabi svladao Al-Kuwait i u susretu superkupa prije mjesec dana. Tada su pobjednika također odlučili jedanaesterci. 

Al-Kuwait je vodio golom Zankija iz 46. minute, a Mišina je momčad unatoč igraču manje od 76. minute stigla do izjednačenja preko Al Aouadhija u 82. minuti. U produžecima nije bilo golova pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci. Al-Arabi je prošle sezone osvojio nacionalno prvenstvo, a 54-godišnjem Miši ondje u radu pomažu asistent Ardian Kozniku te kondicijski trener Boris Peyrek, kao i Asmir Somun i Feđa Kulaglić iz Bosne i Hercegovine. Potonja dvojica obnašaju uloge trenera vratara.

Miše je u trenerskoj karijeri vodio i Turkmenistan, Zrinjski, Vitez, Dugopolje, Istru i Trogir te je bio pomoćnik Ante Čačića u hrvatskoj reprezentaciji. Kao igrač je nastupao za Vitesse i slovensku Muru.

Pročitajte više