TENIS

Antivakser Đoković o neigranju na US Openu: Ne vidim tu medicinsku logiku

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ ispisao je povijest pobjedom na otvaranju Wimbledona. Na najuglednijem teniskom turniru na svijetu kao prvi favorit i branitelj naslova lovi svoju 21. Grand Slam titulu, kojom bi se približio velikom rivalu Rafaelu Nadalu, koji je po tom kriteriju najveći u povijesti te ih ima 22.

U razgovoru za srpske medije na Wimbledonu Đoković je komentirao činjenicu da neće igrati US Open. Naime, nije cijepljen pa ne može ući u Sjedinjene Američke Države. Problem neigranja neće imati i američki tenisači koji nisu cijepljeni, a Tennys Sandgren je prije par dana rekao da mu nije jasna takva podjela.

"Dopisivao sam se sa Sandgrenom prije nekoliko dana i zahvalio mu za podršku koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. On je rekao stvari koje su potpuno logične. Ako je necijepljenim igračima zabranjeno da sudjeluju na tom turniru, onda bi pravilo trebalo vrijediti za svakoga", rekao je Đoković.

"Ne vidim tu medicinsku logiku da on može igrati jer je državljanin SAD-a iako nije cijepljen, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku 'zelenu kartu' ili putovnicu, dali bi mi da igram. Ako tu ima političke logike, ne bih u to ulazio. Znate i zašto ne želim o tome", zaključio je srpski tenisač.

Pročitajte više