Anzulović o potezu koji ga je iznenadio: "To nije lijepo"

Foto: Igor Kralj/PIXELL

IZBORNIK Hrvatske Dražen Anzulović najavio je 5. krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, u kojem Hrvatska igra protiv Mađarske 29. studenoga u Osijeku te protiv Litve 2. prosinca u gostima.

Jedan detalj posebno je privukao pažnju medija tijekom presice. Anzulović se osvrnuo na nedolazak razigravača Cedevite Tonija Katića u ovaj ciklus kvalifikacija.

> Otkazao reprezentaciju zbog zdravlja pa nekoliko sati kasnije igrao u ABA ligi

"U ovom trenutku nije zdravstveno spreman da se priključi reprezentaciji. Apsolutno razumijem njegove probleme i žao mi je što nije s nama, ali jednostavno u razgovoru s njim i njegovim liječnikom došlo se do zaključka da on nije u mogućnosti da 100 posto participira", rekao je izbornik.

Samo nekoliko sati poslije, Katić je odigrao punih 20 minuta za Cedevitu u utakmici 9. kola ABA lige u uvjerljivoj domaćoj pobjedi protiv Krke, kojoj je ubacio 2 poena uz 5 asistencija i 4 skoka.

Kontaktirali smo izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije da se očituje o potezu reprezentativca Katića.

"Ne bih htio ništa više komentirati od onoga što sam već rekao na presici. On (op. a. Toni Katić) je dobio poziv, zahvalio se zbog svoje zdravstvene situacije i sve drugo više nije na meni", kazao je Anzulović za Index pa prokomentirao Katićev nastup u ABA ligi samo nekoliko sati nakon što se zahvalio Hrvatskoj:

"To je pitanje za njega i njegov klub, a ne pitanje za nas. Ja sam na presici rekao da je igranje za reprezentaciju čast i privilegija, a ako to nije, što ja tu mogu više."

Teško je procijeniti o kakvim zdravstvenim problemima je riječ, ali sigurno je da bi Katić bio od velike pomoći reprezentaciji u teškim utakmicama kvalifikacija. 

"Ne postoje skrivene priče iza ovoga, a slažem se da taj potez nije nimalo lijep", naglasio je Anzulović.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više