"Gore ne može": Arbitražni sud poništio odluku HNS-a o izbacivanju Gorice iz 1. HNL!

HRVATSKI nogometni savez novim je potezom još jednom pokazao da je hrvatski nogomet dotakao novo dno te kako je natjecanje Prve i Druge, a time i ostalih liga, sve samo ne regularno. Arbitražni sud HNS-a donio je odluku prema kojoj IO HNS-a nije smio izbaciti goricu iz Prve HNL.

"Na temelju žalbe HNK Gorice na odluku o oduzimanju licence HNK Gorici od strane IO HNS-a 20.06.2011. Arbitražni sud daje za pravo podnositelju žalbe te se ukida ranije donesena odluka IO HNS-a o oduzimanju licence podnositelju žalbe. O odšteti Arbitražni sud ne može raspravljati jer je 28.07.2011. godine donesena odluka žalbenog tijela komisije za licenciranje po kojoj se oduzima licenca HNK Gorici te je za slučaj financijskog obeštećenja klubu bilo potrebno dostaviti još jednu žalbu Arbitražnom sudu. Kako je do današnjeg dana prošlo više od 30 dana od roka u kojem se na odluku Žalbenog tijela žalba  mogla podnijeti Arbitražni sud neće raspravljati o financijskoj nadoknadi", stoji u najnovijoj odluci Arbitražnog suda HNS-a.

"Gore ne može", kratko je prokomentirao predsjednik Gorice stanje u kojem se klub našao nakon  odluke Arbitražnog suda pod predsjedanjem Damira Primorca.

NK Gorica je u predvečerje nove sezone HNL-a izbačena iz lige iako je aktualni prvak Druge HNL, a njihovo mjesto zauzela je Istra 1961. Razlog je bio stadion koji nije zadovoljio kriterije IO HNS-a, no jasno je bilo da je gorica izbačena kako bi se opravdalo izbacivanje Pomorca u korist Dinamove filijale Lokomotive. Velikogorički klub riješio je do tada pet od šest primjedbi HNS-a, stadion je zadovoljavao 95 posto uvjeta za prvu ligu, nedostajala je tek rasvjeta za koju je Grad Velika Gorica još tada potpisao ugovor o projektiranju. Na temelju svega toga dobili su licencu za prvu ligu do 30. lipnja 2012. godine koja im je naknadno oduzeta.

Odgovor Arbitražnog suda stigao nakon 87 dana kako Gorica ne bi naplatila odštetu od 25 milijuna kuna?

Gorica je službeno predala žalbu Arbitražnom sudu 5. srpnja, a odgovor je dobila nakon 87 dana iako je odluka trebala biti donesena u roku od 30 dana. Razlog za "kašnjenje", smatraju u Gorici, je odštetni zahtjev, i to ne bilo kakav već vrtoglavih 25 milijuna kuna koji je svakako trebalo eliminirati. Klub je u pripremu za prvoligaški nogomet potrošio veliku svotu novca, a zbog vraćanja u drugu ligu propali su i mnogi ugovori koje je Gorica potpisala sa novim sponzorima. Odšteta od 25 milijuna kuna pokrila bi te troškove i u isto vrijeme kaznila HNS zbog nepravedne odluke o oduzimanju licence, no u Gorici bi ipak bili sretniji bez tog novca, ali u Prvoj HNL koju su zasluženo izborili.

Na kraju prenosimo dio priopćenja sa službenih stranica NK Gorice:

"Ovo je uvjerljivo najgora odluka HNS-a u 20-godišnjoj povijesti funkcioniranja saveza, za koju su čak i oni sami priznali da nije imala pravnih temelja, ali su naknadnim pravnim intervencijama kroz tijela definirana pravilnikom o licenciranju onemogućila Gorici u ovom trenutku potpunu satisfakciju u ovom slučaju.

S aspekta sportskih pravnih metoda Gorica je na prvoj stepenici doživjela polovičan uspjeh i tek sada slijede one pravne borbe svim civilnim sredstvima.

Predsjednik Gorice najavio je da će nakon sjednice IO u ponedjeljak i klub i pojedinci unutar IO donijeti ključne odluke o svojim daljnjim aktivnostima unutar Saveza, no važnije od svega su utakmice svih selekcija već ovog vikenda. Za razliku od nekih, u Gorici su već odavno shvatili zbog koga i kome moraju biti na raspolaganju. U Savezu su očito još uvijek dovoljni sami sebi bez puno brige za to što se događa na terenu i zato nakon svega još uvijek ne znamo da li da nazdravimo jer je potvrđeno da smo bili u pravu ili da lupamo glavom u zid jer je sve bilo perfidno planirano do najmanjeg detalja da se u sezoni 2011/12 ubije nogomet!"
.

"Ovako se stvara zaštićena krema hrvatskog nogometa"

> Na Facebooku podrška Gorici: "Zapalimo svijeće za pogreb hrvatskog nogometa"

> Primorac: Odbijanje licence NK Pomorac nije sporno, treba vidjeti zašto je Gorica dobila

> Gorica ispada iz Prve HNL, Istra ostaje: Od sezone 2013. / 2014. igrat će se Liga 10!

> "HNL je lakrdija. Najbolje da budemo kao NBA liga, da podobni klubovi ne mogu ispasti"

Pročitajte više