Argentinski mediji: Sampaoli neće biti smijenjen jedino zbog enormne otpremnine

Foto: EPA

ARGENTINSKI nogometni savez s izborničke funkcije neće smijeniti Jorgea Sampaolija (58), javljaju vodeći argentinski mediji.  

Najomraženiji Argentinac nije pristao na ostavku

Nakon poraza u osmini finala protiv Francuske i ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Rusiji argentinska javnost demonstrativno je zahtijevala ostavku Jorgea Sampaolija.

Međutim, bivši čileanski izbornik odbio se povući. Mediji su ga prozivali zbog manjka odgovornosti, no otkrili su kako mu je u ugovor - pravovaljan do 30. lipnja 2022. godine - uglavljena klauzula prema kojoj bi u slučaju prijevremenog otkaza stekao raskošnu otpremninu vrijednu 20 milijuna dolara.

Preživio je giljotinu zbog 20 milijuna razloga

Ponukan potencijalnim prekomjernim financijskim izdacima, pišu argentinski mediji, Argentinski nogometni savez jednoglasno je odbio dužnosti razriješiti Jorgea Sampaolija. 

Službenim se dopisom u međuvremenu oglasio i Savez.

"Predsjednik Claudio Tapia u pratnji se potpredsjednika Daniela Angelicija sastao s Jorgeom Sampaolijem. Razgovarali su o pojedinostima, ali isključivo na temu privremenog vođenja U-20 selekcije na skorašnjem turniru u Španjolskoj. O budućnosti Jorgea Sampaolija odlučivat će se na sljedećem sastanku Izvršnog odbora krajem srpnja."

Jorge Sampaoli u dosadašnjem jednogodišnjem izborničkom mandatu najpoznatiji je po pretjeranoj sklonosti eksperimentiranju.

U svih 15 službenih utakmica - sedam pobjeda, četiri remija i četiri poraza (27:21) - na travnjak je poslao 15 različitih početnih postava.

Ne odluči li se Argentinski nogometni savez na smjenu, Jorge Sampaoli sljedeće reprezentativno okupljanje sazvat će krajem kolovoza, odnosno početkom rujna kada je zakazana prijateljska utakmica s Gvatemalom.
 

Pročitajte više