ARON LOLIĆ SREBRNI U KLASI LASER RADIAL

Hrvatski jedrličar Aron Lolić osvojio je srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu klase "laser radial", koje je održano u australskom Brisbaneu. L

Aronu, koji je prošle godine bio svjetski prvak, ovo je četvrta medalja sa svjetskih prvenstava. Bio je srebrni u klasi "optimist", a sa svjetskih prvenstava klase "laser radial" ima zlato, srebro i broncu. Junior Daniel Mihelić je završio natjecanje na 16. mjestu. On ostaje u Australiji jer u subotu počinje svjetsko prvenstvo u juniorskoj konkurenciji.

Svjetskim prvakom postao je Australac Michael Blackburn, prvi na ISAF ranglisti olimpijske klase "laser". Bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Tomu Slingsbyu.

Na regati olimpijskih klasa za Trofej princeze Sofije u Palma de Mallorci nakon šest jedrenja u klasi "finn" Marin Mišura nalazi se na drugom mjestu, iza višestrukog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika Britanca Bena Ansliea. Nenad Viali zauzima 29 mjesto.

Olimpijska posada za Atenu Tomislav Bašić i Petar Cupač i svjetski juniorski viceprvaci Ante Ćesić i Ante Kujundžić ušli su u finalnu skupinu "klase 470" na Palma de Mallorci. Nakon osam jedrenja Bašić i Cupač su 18., a Ćesić i Kujundžić na 22. mjestu.

REZULTATI -

LASER RADIAL:

1. Michael Blackburn (AUS) 9.0

2. Aron Lolić (HRV) 23.0

3. Tom Slingsby (AUS) 34.0



FINN:

1. Ben Ainslie (VBR) 5

2. Marin Mišura (HRV) 22

3. Jonas Hoegh-Christensen (DAN) 25

29. Nenad Viali (HRV) 122

KLASA 470:

1. Javier Conte/Juan de la Fuente (ARG) 38

2. Kimitoshi Nakamura/Kan Yamada (JAP) 40

3. Graham Vials/Bevis Field (VBR) 41

18. Tomislav Bašić/Petar Cupač (HRV) 68

22. Ante Ćesić/Ante Kujundžić (HRV) 75

(Hina) xim yim

Pročitajte više