"Arsenal Henryja zamijenio s hrvatskom zvijezdom"

SVI BRITANSKI, ali i europski sportski mediji objavili su vijest o velikom transferu Eduarda da Silve u engleski Arsenal.

Eurosport u kratkom izvještaju osim podataka o Da Silvi, piše i kako je naš napadač već zapisan u povijesti Arsenala. Naime, i oni se prisjećaju kako je popularni Dudu zabio prvo euro-gol na novom Emirates stadionu u trećem pretkolu Lige prvaka prošle godine. Dodaje se i kako je svoj prvi službeni pogodak za reprezentaciju postigao upravo protv Engleske u listopadu prošle godine, te da od tada u prosjeku postiže po jedan gol za reprezentaciju svake dvije utakmice.

Guardian se također prisjeća Eduardovog gola na Emiratima, te gola protiv Engleske. "Osim što je zabio sedam golova u 12 utakmica za hrvatsku reprezentaciju, Da Silva je postigao prvi pogodak u europskim natjecanjima na novom Emiratesu. A navijači engleske reprezentacije sigurno ga se sjećaju po golu koji je zabio Engleskoj u listopadu prošle godine" - piše Guardian.

The Sun piše kako je Wenger Thierry Henryja zamijenio hrvatskom zvijezdom Eduardom da Silvom, te da je 24-godišnji  Brazilac impresionirao zabivši prvi euro-pogodak na Emiratesu u kolovozu prošle godine. "Da Silva je s 15 godina došao u Hrvatsku, a od 2002. godine ima i hrvatska državljanstvo. U 12 nastupa za reprezentaciju postigao je sedam golova, među kojima je i onaj protiv engleske reprezentacije" - opisuje Sun Da Silvu.

BBC jedini spominje da je Da Silva zabio 34 pogotka u HNL-u, te dodaje kako su detalji ugovor tajni i da će Da Silva biti predstavljen javnosti kao igrač Arsenala nakon liječničkog pregleda.

A.H.

Pročitajte više