ČETVRTFINALE EUROPA LIGE

ARSENAL - NAPOLI 2:0 Topnicima derbi večeri, golman spasio goste od težeg potopa

Foto: Getty Images / Guliver Image

KAO prije šest godina u Ligi prvaka, Arsenal je večeras istim rezultatom, 2:0, svladao Napoli, ovog puta u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige. Engleski predstavnik od starta je zaigrao bolje na Emiratesu, gdje je sasvim zasluženo stigao do savršene pobjede bez primljenog gola kod kuće.

Međutim, Napolitanci će 18. travnja u uzvratu sigurno imati što za reći na San Paolu, gdje su također prije šest godina 2:0 srušili večerašnjeg rivala. Momčad Unaija Emeryja od prve minute znala je što želi. Visokim presingom čekala se pogreška veznjaka gostiju, a baš su nakon takvih situacija pala oba gola Topnika.

Prvo su domaći u 14. minuti osvojili loptu na sredini, a potom s desne strane nakon niza pasova izigrali goste, nakon čega je Ainsley Maitland-Niles s desne strane šesnaesterca ostavio loptu za Aarona Ramseyja, a Velšanin pogodio donji lijevi kut za veliko vodstvo i nove brige slavnih ličnosti diljem svijeta.

Napoli je stidljivo pokušao u 22. minuti preko Josea Callejona, a tri minute kasnije bilo je 2:0. Lucas Torreira je oduzeo loptu Fabianu Ruizu, od kojeg se potom majstorskim driblingom oslobodio i šutirao s ruba šesnaesterca, a lopta na putu do gola pogodila Kalidoua Koulibalyja, promijenila smjer i prevarila golmana Alexa Mereta te na kraju završila u mreži za oduševljenje na tribinama londonskog stadiona.

Napolitanci su bili na konopcima, a od težeg stradanja u prvih 45 minuta spasio ih je baš Meret. U drugom dijelu ekipa Carla Ancelottija izašla je na teren s namjernom da zabije barem jedan gol i dodatno otvori uzvrat, ali ih je i na drugoj strani Meret čudesnim obranama održavao u životu poslije udaraca Pierrea-Emericka Aubameyanga, Ramseya...

Tražio je Napoli idealnu priliku za gol i dočekao ju je u 71. minuti utakmice. Lorenzo Insigne je savršeno s desne strane pronašao usamljenog Piotra Zielińskog pred golom, a poljski veznjak u padu uspio je prebaciti praktički prazan gol jer je Petr Cech kasnio. Ancelotti, kao i gostujući navijači na tribinama, nije mogao vjerovati što je njegov igrač promašio, a momčad propustila u Londonu.

Do kraja su prije Talijani mogli primiti treći nego dati taj jedan gol, ali je ipak ostalo 2:0 i s tom će prednošću Topnici za sedam dana stići na jug Apenina, a večeras su napravili veliki korak prema polufinalu natjecanja. 

 

Pročitajte više