ARSENAL - TOTTENHAM 2:0 Topnici ludi od sreće, Spursi od bijesa. Jesu li oba gola u derbiju neregularna?

Screenshot

DERBI SJEVERNOG LONDONA u 12. kolu Premier League pripao je Arsenalu, koji je pobijedio Tottenham 2:0. Golove se postigli Mustafi u 36. i Sanchez u 41. minuti. 

Igrači i navijači Gunnersa burno su proslavili oba gola protiv najvećih rivala, dok su Spursi žestoko protestirali, smatrajući da ih je sudac Mike Dean teško oštetio prilikom zgoditaka suparnika.
 
Prvi gol Arsenal je postigao nakon, kako se čini, čistog starta Davinsona Sancheza nad prezimenjakom Alexisom na lijevoj strani. Ali, sudac je označio prekršaj. Ozil je iz slobodnjaka ubacio pred gol, gdje Shkodran Mustafi sjajno skače i šalje loptu glavom od stative u gol.
 
Igrači i klupa Tottenhama žestoko su prosvjedovali, tvrdeći da je start njihovog braniča bio čist, a ne za prekršaj i slobodni udarac, zahvaljujući kojem je Arsenal zabio prvi gol. Također, prigovaraju da je Mustafi prilikom centriranja lopte bio u ofsajdu:
Ali, ne samo da im od toga nije bilo nikakve koristi, nego pet minuta kasnije Arsenal postiže novi dvojben gol. Hector Bellerin je proigrao Alexandrea Lacazettea u prostor, a ovaj pobjegao obrani Tottenhama i savršeno pred golom poslužio Sancheza. Čileanac loše prima loptu i čini se da mu bježi, ali nakon toga je zakucava pod prečku.
 
Opet su u Tottenhamu bijesni i tvrde da gol koji su primili nije smio biti priznat. Uvjereni su da je Lacazette primajući loptu od Bellerina bio u ofsajdu i da su suci u tom trenutku morali prekinuti akciju:
Treneri i igrači Spursa sudačku trojku su u tunel ispratili sa žestokim prigovorima. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više