Arteta: Nisam prošao liječnički pregled prije potpisivanja za Arsenal

29-GODIŠNJI veznjak Arsenala Mikel Arteta otkrio je u razgovoru za The Mirror pojedinosti oko svog transfera u redove Topnika ovog ljeta.

Podsjećamo, Arteta je prešao iz Evertona u Arsenal u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka uz odštetu od 10 milijuna eura, a Španjolac kaže kako uoči parafiranja ugovora nije poštovana uobičajena procedura.

"Bilo je to vrlo stresno. U 18 sati rekli su mi da je sve propalo, a onda oko 20:30 sati sve je ponovo krenulo. Ali nije bilo vremena za liječnički pregled. Otišao sam u klupske prostorije Evertona i od tamo sam rekao Arsenalu da mi vjeruju i da ako se pojavi neki medicinski problem, to će biti moja odgovornost", rekao je Arteta.

Arteta je posljednjih sezona imao problema s ozljedama trbušnog zida i koljena, zbog čega je i podvrgnut operacijama, ali sada je uvjeren kako će ne samo ostati zdrav, nego i pomoći Topnicima da se vrate na pobjednički kolosijek nakon slabog starta.

"Očito je da klub prolazi kroz tešku fazu i da je puno ljudi razočarano. Ali možemo se izvući iz svega i boriti se za naslove. Sada je na nama da vratimo navijačima uzbuđenje."

Upitan je Arteta i za usporedbu sebe i Cesca Fabregasa, igrača umjesto kojeg je doveden u redove Arsenala.

"Nisam ovdje da bih zamijenio Cesca. Ako to budem pokušavao, ispast će loše. Ovdje sam tri tjedna, a on je tu bio sedam godina. Imamo i različite osobnosti i pogriješio bih kada bih se uspoređivao s njim ili pokušao ga nadmašiti. Morat ću pronaći svoj način, svoj stil. Cesc je bio najbolji igrač Arsenala i jedan od najboljih u Premierligi. Moj cilj je dati maksimum kao igrač i maksimalno pomoći momčadi."

Pročitajte više