As Bayerna šokirao navijače izjavom: "Iskreno, ne vjerujem da ćemo biti prvaci"

Foto: EPA

BAYERN trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0), kojim je za aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov te izgubljene prve utakmice prve nokaut runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok.

Bayern je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015. Nezaustavljivi Leverkusen je opet pobijedio, pa Bayern sada za vodećom momčadi zaostaje čak 8 bodova. S obzirom na to da Leverkusen u seriji pobjeđuje, a Bayern jednako tako gubi te je tako razlika među njima sve veća, ključne ljude najvećeg njemačkog kluba novinari su nakon poraza u Bochumu pitali mogu li obraniti naslov.

Trener i zvijezda se predali 12 kola prije kraja

"Sad više nije tako realno. Teško je povjerovati da je to moguće, ali vjerovali smo i prošle sezone kad je bilo teško pa smo uspjeli. Zato i dalje vjerujemo i moramo se što prije vratiti na pravi put." odgovorio je Thomas Tuchel. Leon Goretzka je ovako rekao: "Ovo je horor kojem nema kraja. Moram biti iskren i reći kako ne vjerujem da ćemo obraniti naslov."

Ovakav stav trenera i jednog od glavnih igrača razbjesnio je navijače Bayerna. Naime, taj klub je zadnji put ostao bez njemačkog naslova 2012. Nakon toga je nanizao čak 11 uzastopnih titula te su navijači ogorčeni što se vođe Bayerna predaju u borbi za naslov iako je do kraja prvenstva ostalo još 12 kola. 

Pročitajte više