As o Kovačiću: Kad god dobije šansu ove sezone, razočara. Pokazao se kao rupetina

Foto: EPA

REAL MADRID i Manchester City odigrali su jučer 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. City je poveo u 2. minuti golom Bernarda Silve, da bi Real okrenuo autogolom Rubena Diasa u 12. i golom Rodryga u 14. minuti. City je izjednačio golčinom Phila Fodena u 68. minuti i onda okrenuo čudesnim golom Joška Gvardiola tri minute kasnije.

Ipak, Real je od poraza spasio Federico Valverde jednako spektakularnim golom u 79. minuti. I dok je Gvardiol nakon utakmice zaradio niz pohvala i hvalospjeva u stranim i domaćim medijima, Mateo Kovačić nije bio te sreće. Njega su strani mediji žestoko nagazili zbog predstave u ovoj utakmici, a posebno daleko je otišao španjolski As. 

"Po povratku na Bernabeu, gdje je nekoć nastupao kao član Reala, Mateo Kovačić ponovno je ponudio siromašnu partiju za veznog igrača. Nije bio dostojan partner Rodriju. Gubitak Kevina de Bruynea u posljednji tren otvorio mu je prostor u startnih 11, ali Hrvat je, kao i tijekom cijele sezone, razočarao umjesto da impresionira", navodi se u tekstu Asa pa dodaje:

"Još jedna izrazito dosadna i neuvjerljiva partija igrača kojeg je Guardiola doveo kao zamjenu za Gündogana, iako mu na tržištu nije bio ni druga ni treća opcija za tu ulogu. Pokazao se kao velika rupetina."

Grafika: Sofascore

Pročitajte više