transferi

AS: Real je poludio za švedskom senzacijom. Morat će ga platiti 70 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID je jako zainteresiran za Alexandera Isaka, piše AS.

Iako nije zabio nijedan gol, švedski napadač oduševio je svojim igrama na Euru i za njega se sve više zanimaju najveći europski klubovi. Osim Reala, najzainteresiraniji je Arsenal koji je već uspostavio kontakt i s Real Sociedadom i s igračevim agentom i trenutačno je u najboljoj poziciji da ga dovede.

AS tvrdi da bi 21-godišnji Isak rado igrao u Realu koji je u potrazi za novim napadačem. Želja Florentina Pereza je Kylian Mbappe i(li) Erling Haland, ali Real si trenutačno ne može priuštiti takve transfere. PSG navodno za Francuza traži 200 milijuna eura, a Borussia Halanda neće ovog ljeta pustiti za manje od 130 milijuna.

Isak je puno prihvatljivija opcija, iako Real Sociedad ne želi cijenu spustiti ispod 70 milijuna eura koliko iznosi klauzula u njegovu ugovoru. 

Šveđanin je na Euru bio jedna od ključnih figura u švedskoj momčadi, a ugovor s Real Sociedadom ima do 2024. godine. U prošloj sezoni odigrao je 44 utakmice i zabio 17 golova uz dvije asistencije.

Kao 18-godišnjak je 2017. došao u Borussiju, ali se nije uspio nametnuti te je nakon jedne posudbe prodan Španjolcima za 15 milijuna eura.

Pročitajte više