TRANSFERI

Asprilla: James? Bilo mu je hladno u Münchenu i onda ode u Liverpool. Ne razumijem

Foto: Instagram

JAMES RODRIGUEZ (29) je za 22,4 milijuna eura iz Real Madrida prešao u Everton Carla Ancelottija.

"Jako, jako sam sretan što sam u ovom velikom klubu s takvom poviješću i s trenerom koji me odlično poznaje", rekao je Kolumbijac nakon potpisa ugovora.

U Engleskoj će pokušati oživjeti karijeru nakon što se nije posebno naigrao prošle sezone u Real Madridu te nakon što se sezonu prije prošle nije uspio nametnuti kod Nike Kovača u Bayernu.

Neke od razloga njegove stagnacije naveo je legendarni mu sunarodnjak, Faustino Asprilla.

"To su sve Jamesove odluke. Nije htio ostati u Bayernu jer mu je tamo bilo jako hladno. Vratio se u Real Madrid da bi sjedio na klupi i sada ide u Liverpool gdje je također hladno. Ne razumijem ga", rekao je proslavljeni napadač za Blu Radio stanicu.

James se ranije žalio da je u Münchenu ponekad jako hladno.

"Živjeti tamo nije lako. Teško je jer je hladno i ponekad je temperatura -20 stupnjeva Celzija. Bilo je dana kada bih išao na trening u devet ujutro. Upalio bih auto i shvatio da je temperatura -28. Pitao sam se što radim tu po takvoj hladnoći."

Od dolaska u Europu ovaj 29-godišnjak igrao je za Porto, Monaco, Real i Bayern. Premiership će mu stoga biti peta europska liga i četvrta iz liga Petice.

S Portom je osvojio tri naslova prvaka i Europa ligu, s Realom dva prvenstva i dvije Lige prvaka zaredom, dok je s Bayernom uzeo dvije Bundeslige.

Pročitajte više