LIGE PETICE

ATALANTA - BRESCIA 6:2 Hat-trick Pašalića, čudesna Atalanta deklasirala Bresciju

Foto: EPA

ATALANTA je u utakmici 33. kola talijanske Serie A s uvjerljivih 6:2 slavila protiv Brescije, a čak tri pogotka u tu pobjedu ugradio je Mario Pašalić. 

Hrvatski veznjak odigrao je cijeli susret, baš kao i Boško Šutalo koji se nije upisao u strijelce, ali je odigrao vrlo dobru utakmicu kao i ostatak momčadi.

Pogodak Pašalića odmah na otvaranju

Sve je počelo u drugoj minuti susreta kad je Temeze osvojio loptu na sredini terena, gurnuo ju odmah naprijed prema Malinovskom, a Ukrajinac je također odmah proslijedio do Pašalića koji je ušao u kazneni prostor i zabio u bliži golmanov kut za rano vodstvo. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Pašalićeva prvog gola možete pogledati OVDJE.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ekspresan odgovor Brescije

Imala je Brescija onda priliku vratiti se u susret već u osmoj minuti. Stoper Atalante Caldara je izgubio loptu, a Torregrossa ju je pokupio i spremio u mrežu te postavio rezultat na 1:1.

Ipak, kratko je trajao egal ove dvije momčadi. U sedam minuta Atalanta je odigrala tri akcije i pomela Bresciju s terena s tri gola.

Tri gola u sedam minuta

Prvo je Robin Gosens prošao po desnoj strani obrane Brescije i odigrao povratnu loptu na rub kaznenog prostora, a tamo se našao De Roon koji je lijepo zabio za novo vodstvo u 25. minuti susreta. 

Tri minute kasnije zabio je Ruslan Malinovski koji je potegnuo s više od 20 metara i pogodio za novo povećanje vodstva, a rezultat od 4:1 na poluvremenu u 32. minuti postavio je Duvan Zapata koji je nakon savršenog centaršuta ostao sam pred golmanom i mirno glavom pospremio u mrežu.

Potpuna dominacija u drugom dijelu

U drugom poluvremenu igrala je samo Atalanta, a započelo je sjajno za Pašalića koji je već u 56. minuti susreta došao do novog pogotka.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Pašalićeva drugog gola možete pogledati OVDJE.

Lijepo ga je u prostor proigrao Malinovski, a Mario je pobjegao stoperima i još jednom matirao vratara Brescije. Samo dvije minute kasnije, hrvatski reprezentativac došao je do hat-tricka.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Pašalićeva trećeg gola možete pogledati OVDJE.

Brescia se raspala, Pašalić je dobio loptu na poklon u srcu kaznenog prostora gostiju i još jednom spremio loptu u mrežu. Do kraja je Brescia uspjela smanjiti rezultat golom Špaleka na asistenciju Sandra Tonalija, ali bio je to samo posljednji trzaj već poražene momčadi.

Heroj Bergama

Osim što je zabio prvi hat-trick karijere, Pašalić je postao četvrti Hrvat s tri gola u jednoj utakmici Serie A. Prije njega to su uspjeli samo Nikola Kalinić, Alen Bokšić i Ivan Perišić.

Ima 11 golova u sezoni uz devet asistencija, a ček pet je utrpao Bresciji. Dva komada im je zabio u prvoj utakmici ova dva kluba (3:0), a navijači su ga tada u Bergamu dočekali bakljadom i pjesmom.

Kiks Juventusa vratio bi neizvjesnost

Atalanta je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto sa šest bodova manje od prvoplasiranog Juventusa koji ima utakmicu manje i igra ju sutra u 21:45 protiv Sassuola.

Ako Juventus izgubi na gostovanju kod Sassuola koji igra u sjajnoj formi, mogla bi se vratiti neizvjesnost u završnicu prvenstva. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više