ATLETICO - REAL 1:3 Modrić uzeo drugo mjesto gradskom rivalu

Foto: EPA-EFE

REAL je u velikom madridskom derbiju pobijedio Atletico 3:1 na Wanda Metropolitanu i tako došao do drugog mjesta na tablici La Lige.

Casemiro je prekrasnim škaricama nakon odbijene lopte iz kornera doveo Real u vodstvo u 16. minuti. Atletico brzo odgovara, devet minuta kasnije Griezmann odgovara mirnim završetkom nakon sjajnog proigravanja Corree. Tada se prvi od tri puta u ovoj utakmici uključio VAR. Gledalo se je li Francuz ostao u zaleđu, ali centimetri su ga spasili i domaćini su izjednačili.

Do kraja prvog poluvremena Real je ponovno poveo. Vinicius je prošao po lijevoj strani, ruši ga Gimenez koji je bio jedan od lošijih na ovoj utakmici i sudac Fernandez pokazuje na bijelu točku. Ponovno se umiješao VAR, činilo se da je prekršaj napravljen izvan kaznenog prostora, ali do kontakta je došlo kada je Vinicius već bio u šesnaestercu.

Modrićeva asistencija

Konačni rezultat postavio je Gareth Bale u 74. minuti. Modrić ga je odličnim dodavanjem uposlio po lijevoj strani, a Velšanin bez problema zabija za 3:1. Svaku dvojbu riješio je Thomas Partey koji je nakon oštrog starta dobio drugi žuti karton pa su domaćini do kraja igrali s igračem manje.

U sezoni punoj neuspjeha Real je konačno pobijedio u velikoj utakmici i to gradskog rivala u gostima, kojem je tako uzeo i drugo mjesto u La Ligi, pa je sada odmah iza Barcelone. Ovo je iznimno važno, jer Real već dugo u Španjolskoj ne samo da nije prvi klub u državi, nego ni u Madridu. Ipak, Real u posljednje vrijeme igra najbolji nogomet sezone. Ovo im je šesta pobjeda u posljednjih sedam utakmica, a jedini remi dogodio se ranije u tjednu na Camp Nou kada su u prvoj utakmici polufinala kupa protiv Barcelone odigrali 1:1.

Sastavi

Atlético Madrid - Real Madrid Rezultati uživo

Atletico Madrid - Real Madrid: 1:3

80' Crveni karton! Thomas Partey je nakon oštrog prekršaja opravdano zaradio drugi žuti karton. Real sada može slaviti tri boda i drugo mjesto tablice.

75' GOOOOL! Gareth Bale zabija za 3:1 i možda rješava pitanje pobjednika ovog popodneva. Završetak je bio u njegovom stilu, lijevom nogom s lijeve strane kaznenog prostora, ali jednako dobro bilo je dodavanje Modrića koji je upisao asistenciju!

54' Poništen gol Atleticu! Fantastičnim lobom završio je Morata lijepo proigravanje, ali VAR treći put u ovoj utakmici mora raditi i označuje da je Španjolac bio u zaleđu! Kao kod prvog gola Griezmanna, riječ je o centimetrima. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

41' GOOOL! Sergio Ramos pogodio je iz penala nakon što je Vinicius srušen jako blizu kaznenog prostora. Gimenez je krenuo u start izvan šesnaesterca, ali izgleda da je do kontakta došlo unutar 16 metara i Real vodi.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više