Atletika: čelnici EAA-a za izgradnju staze u Križevcima

Predsjednik i glavni tajnik Europskog atletskog saveza (EAA) Hansjoerg Wirz i Till Lufft uputili su pismo Hrvatskom atletskom savezu i križevačkom gradonačelniku Branku Hrgu u kojem podržavaju inicijativu da se u Križevcima uredi nova atletska staza.

"Ako se ostvari bit će to prava počast vašim atletskim junacima i nemjerljivi doprinos budućnosti športa, kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Stoga bih Vam u ime Europskog atletskog saveza i svih iz europske atletike, zaželio sve najbolje u naporima za ostvarenje toga važnog cilja", poručio je predsjednik Eurpskog atletskog saveza križevačkom gradonačelniku.

Čelnici EAA-a su se ujedno zahvalili na knjigi o 40 godina atletskoga športa u Križevcima od prvih kros trkača iz obližnje gradske šume do Branka Zorka, peterostrukog olimpijca i prvog osvajača međunarodnih odličja za Hrvatsku. Grad Križevci je nedavno pokrenuo inicijativu da se poslije 30 godina uredi nova atletska staza na kojoj bi se mogla održavati domaća i međunarodna atletska natjecanja.

(Hina) xon yrš

Pročitajte više