Atletska staza za Olimpijske igre u Parizu mijenja boju. Bit će jedinstvena

Foto: Profimedia

ATLETSKA staza na Olimpijskim igrama u Parizu bit će jedinstvena ljubičasta, objavila je talijanska tvrtka Mondo koja dorađuje završni pokrov koji će sljedeći mjesec biti postavljen na Stade de France. Za tu tvrtku bit će to 13. Olimpijske igre. Premijeru je imala 1976. godine u Montrealu.

Podloga se naziva Mondotrack EB i bit će od 1. do 11. kolovoza staza za 46 od ukupno 48 atletskih događaja Olimpijskih igara 2024., budući da se maratoni odvijaju na cesti u krugu između Pariza i Versaillesa. Umjesto oker boje, ili terakote u žargonu proizvođača opreme, koja se tradicionalno koristi za atletska natjecanja, pariški organizatori odlučili su se za ljubičastu boju, nezabilježenu u povijesti Olimpijskih igara. Koristit će se samo za Igre u Parizu.

Atletska staza imat će dvije ljubičaste boje, jednu za natjecateljska područja (staza, skokovi, bacališta), drugu tamniju za takozvana tehnička područja, a na kraju će biti upotpunjena sivom bojom, u počast Igrama koje su se 1924. godine održale u Parizu.

Pročitajte više