AUSTRALIJA IMA PRVOG UFC PRVAKA! Romero preživio boksačku kanonadu, ali nije izdržao

Foto: Getty Images / Guliver image 

ROBERT WHITTAKER privremeni je UFC prvak srednje kategorije, Australija ima svoj prvi UFC pojas! Nakon pet rundi borbe, Whittaker je nadoknadio gubitak prve dvije dionice i dominantnom predstavom uzeo pojas. Alistair Overeem savladao je Fabricia Werduma (POGLEDAJTE), a Anthony Pettis se vratio pobjedom nad Jimom Millerom.

Mladi Australac napravio je sve što je bilo potrebno za savladati Kubanca i sjajnom je taktikom nadmašio svog protivnika. Za razliku od nekoliko borbi, gdje se on vraćao iz ponora, Romero je ovdje dobio prve dvije runde, no nakon toga više nije imao apsolutno ništa u svom spremniku za parirati tehnički i kondicijski kvalitetnijem borcu, što je u ovom slučaju bio Robert Whittaker.

 

Romero je opreznije otvorio borbu, držeći defenzivan stav i čekajući napad Whittakera. To je i dočekao krajem prve minute, a odgovorio je ubodnim kickom u koljeno kojim je naoko ozlijedio Whittakera. Australac je bio borac koji je držao tempo i dobro pogađao, no ostao je dojam kako su Romerovi udarci bili precizniji. Whittaker je prvu rundu obranio dva rušenja, no to mu ipak nije uspjelo u drugoj, gdje je završio na leđima i gotovo cijelu rundu bio u lošoj poziciji, iako nije primao preveliku štetu. Na nogama je Whittaker više puta probao pronaći bombu lijevim krošeom, no ona nije sjela na licu Romera.

Romero preživio boksačku kanonadu, ali ne i suce 

Treće runda u potpunosti pripada Whittakeru. Romero je pokazivao znakove velikog umora i činilo se kako svu snagu čuva za neku bombu kojom bi završio borbu. Whittaker je na to reagirao jako pametno. Pogađao je kratke serije i brzo izlazio prije nego bi Romero uspio išta napraviti i može se reći kako je tako prošlo svih pet minuta ove runde. Kubanac četvrtu rundu pokušava okrenuti na hrvanje, no Whittaker jako dobro brani i izdržava tri minute pritiska, da bi posljednje dvije minute runde krenula prava boksačka kanonada na Romera, koji je jedva stajao na nogama, no izdržao je i krenuli su u petu rundu.

Obojica su već umorni odradili posljednjih pet minuta, ali uz veliku snagu volje, puno veću nego što je u njima bilo stvarne snage. Pogađali su pojedinačne udarce, a bolji dojam je ostavio Australac, koji je rundu potvrdio tako što je posljednju minute on uspio Romera odvesti u parter, doći u full mount, pa nakon toga u side mount te je na taj način dočekao kraj borbe. Sva tri suca su Australcu dodijelila po tri runde i on postao UFC-ov privremeni prvak srednje kategorije i idući protivnik Michaela Bispinga.

Pročitajte više