Autobus s igračima Zrinskog kamenovan kod Stoca

AUTOBUS HŠK Zrinski, čiji su se nogometaši vraćali s prvenstvene utakmice u Trebinju, kamenovan je u subotu navečer u selu Crnići, općina Stolac, potvrdio je u nedjelju za Hinu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

U selu Crnići, većinski nastanjenom Bošnjacima, više desetaka osoba presrelo je autobus u kojem su se nogometaši mostarskog kluba vraćali s prvenstvene prvoligaške utakmice iz Trebinja gdje su igrali protiv Leotara. Autobus je kamenovan, a prema do sada prikupljenim informacijama jedna je osoba zadobila ozljede te je zatražila liječničku pomoć u stolačkome Domu zdravlja.

Bošnjak je rekao da je intervencijom policije spriječen izgred većih razmjera. Policija je u Stocu uhitila tri osobe za koje se sumnja da su vinovnici ovog izgreda, a dvije su se osobe dobrovoljno predale policiji. Bošnjak je dodao kako policija još istražuje okolnosti pod kojima se dogodio napad na autobus u kojem su se prevozili nogometaši Zrinskog.

Trener HŠK Zrinski, Franjo Džidić večeras je za radio Herceg Bosne izjavio kako je u autobus, u kojem su se prevozili njegovi igrači, upao jedan muškarac prijeteći da će pobiti sve koji se nalaze u autobusu. "Zahvaljujući snalažljivosti vozača koji je uspio s autobusom umaknuti okupljenoj skupini, mi smo izbjegli napad većih razmjera" rekao je Džidić.

Pročitajte više