Kvalifikacije za Euro

Azeri bojkotiraju reprezentaciju. Smetaju im Prosinečki i Jurčević

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BIVŠI reprezentativac Azerbajdžana Kamal Guliyev komentirao je šanse Azera na startu kvalifikacija za Euro 2020. i najavio utakmicu protiv Hrvatske.

"Možemo se jedino nadati, nemoguće je očekivati nešto pozitivno iz ovog susreta. Prednost nam je što je riječ o prvoj utakmici pa nas Hrvatska možda podcijeni, ali drugu nadu nemamo", rekao je Guliyev uoči gostovanja Azera na Maksimiru.

"Možemo li iznenaditi? Teško, ali nije nemoguće. Glavno je ne izgubiti nadu svih 90 minuta. Ali teško ćemo do bodova, to je gotovo nemoguće", rekao je za Sportal.az.

Azerbajdžanska javnost nije u potpunosti zadovoljna s prvom momčadi koju je okupio izbornik Nikola Jurčević. Smatraju da za nekoliko igrača koji su u dobroj formi neopravdano nije bilo mjesta na popisu.

"Izbornik je odgovoran za pobjede i poraze. Nakon utakmice može se razgovarati o tome je li pogriješio ili pogodio. Nije zvao nikog iz Gabale, dobri su u Europi, imaju puno iskusnih igrača, ali i nekoliko dobrih mladih. Trebao ih je uzeti u obzir, ali on je tako odlučio."

Hrvatska je svoje navijače vratila srebrom na SP-u u Rusiji i dobrim nastupima u Ligi nacija, a Azeri sa svojima imaju problema. Ozračje oko reprezentacije nije dobro, nitko ne prati nacionalnu vrstu i velika većina sutra protiv Hrvatske očekuje velik poraz.

Protiv novog izbornika Nikole Jurčevića javnost nema ništa protiv, ali im smeta što se savez razbacuje novcem na strane izbornike.

"Navijači su shvatili da im nacionalna momčad nije potrebna. Ne vide trud i zalaganje reprezentativaca, a tu su i druge 'igre' oko reprezentacije. Zato nemaju povjerenja u strane izbornike i traže ostavke u savezu", zaključio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više