Baby Jokić krenuo spriječiti zakucavanje Nikole Jokića. Evo kako je završilo

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ konačno je nakon tri poraza od Alperena Šenguna, mladog (21) i sjajnog turskog centra Houstona kojeg NBA zove Baby Jokić, pobijedio svog nasljednika. To je učinio impresivnom partijom i potezom protiv mlađe verzije sebe. U najavi utakmice viralan je postao video u kojem Šengun kopira poteze srpskog fenomena i priznaje da mu je idol.

Zato se s posebnim zanimanjem pratio dvoboj Jokića i Šenguna pod košem. Ljubitelji košarke imali su što i vidjeti u prvom poluvremenu. Michael Porter Jr. sjajno je bacio loptu za Jokića, koji je utrčao ispred čuvara Šenguna te brutalno zakucao preko njega, odnosno "posterizirao" ga. Šengun je meč završio s 22 poena i 7 skokova uz 4 asistencije, ali to nije bilo ni blizu učinku njegovog idola. 

Jokić do zadnjeg trena nije bio siguran hoće li igrati protiv Houstona. Zbog jakih bolova u leđima propustio je meč protiv Clippersa, a prijetila mu je pauza i protiv Rocketsa. No na kraju je zaigrao i briljirao. MVP finala aktualnim prvacima donio je pobjedu 134:124 usprkos bolovima i tome što je igrao samo 33 minute.

Nešto više od pola sata na terenu bilo mu je dovoljno za povijesni učinak. Jokić je bio najbolji strijelac (32), skakač (10) i asistent (15) utakmice. Tako je sedmi put ove sezone i 112. put u karijeri ostvario triple-double. Naizgled običan "dan u uredu" srpskog fenomena, ali Stat Muse ističe zašto je ova Jokićeva partija posebna i povijesna.

Ovo je Jokiću čak treći put u karijeri da je imao triple-double s 30 poena i bez ijedne izgubljene lopte. Nitko drugi u preko 40 godina najjače lige svijeta nije uspio imati više od jedne takve utakmice. 

Pročitajte više