Ballack poludio u emisiji nakon pobjede Reala: Ovo se ne smije događati!

Foto: Profimedia

REAL MADRID je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. 

Na kraju se igralo čak 15 minuta nadoknade, a u zadnjim sekundama je branič Matthijs De Ligt zabio nakon dodavanja Thomasa Müllera, ali je linijski sudac u vrlo tijesnoj situaciji ranije podigao zastavicu i označio zaleđe. Protokol propisuje da linijski sudac ovakvu situaciju pusti do kraja pa da se onda, ako padne pogodak, naknadno uz pomoć VAR-a utvrdi je li bilo zaleđa. Sudac ovdje to nije učinio i stoga su igrači Bayerna i trener Thomas Tuchel potpuno izgubili živce. 

Ballack: Ovo je bilo brutalno

Michael Ballack (47), nekadašnji veznjak Njemačke, Bayer Leverkusena, Bayerna i Chelseaja, kao stručni komentator bio je bijesan nakon ispadanja minhenskog kluba. "Ovo je bilo brutalno, na trenutke sam ostao bez riječi. Realova pobjeda nije nezaslužena, ali je jako kontroverzna.

Kada je Bayern odigrao dugu loptu na kraju utakmice, sudac je, po mom mišljenju, počinio očitu pogrešku i tako utjecao u korist Reala. Gorak okus ostaje zbog toga što se nije mogao uključiti VAR jer je sudac napravio očiglednu pogrešku. Ovo se ne smije događati! Baš zato što je situacija tijesna, potrebno je čekati, no linijski sudac je pogriješio jer je podigao zastavicu.

Ne znam zašto ju je podigao tako rano. Na kraju krajeva, nije bitno tko je pogriješio. Suci vode igru i ovo je bila očigledna pogreška", izjavio je Ballack u emisiji DAZN-a, prenosi Bild, na što je voditeljica ustvrdila da je nervozan i da naglo reagira.

"Naravno, jer mogu sebe staviti u tu situaciju. Također sam doživio kontroverzne odluke. Ljudi misle da će danas s VAR-om biti poštenije, ali ovdje vidimo da se pogreške i dalje događaju", zaključio je Ballack, koji je u karijeri osvojio 15 klupskih trofeja i triput bio proglašen najboljim njemačkim nogometašem.

Pročitajte više