Balotelli: Neću odustati od Italije. Ne postoji igrač poput mene

Foto: EPA

MARIO BALOTELLI (33) smatra kako je netko u talijanskom savezu blokirao njegov povratak u reprezentaciju. Nekada iznimno talentirani napadač danas je član turske Adane Demirspor, u koju je došao ljetos iz švicarskog Siona. U razgovoru za TVPlay, a koji prenose talijanski mediji, govorio je o nastupanju za Italiju.

Balotelli je sakupio 36 reprezentativnih nastupa i 14 pogodaka, no nije svoju zemlju predstavljao od 2018. godine. "Više ne gledam utakmice talijanske reprezentacije. Prebolno je što nisam u njoj. Povremeno sam mrzio ljude koji rade u reprezentaciji. Ali, iskreno, ne mogu gledati utakmice jer bih želio biti dio ekipe. Puno toga dugujem Robertu Manciniju (bivši izbornik Italije, op. prev.), ali duguje i on meni", smatra Balotelli.

"Utakmica Italija - Makedonija izazvala mi je najveću bol"

Podsjetimo, Makedonija je u ožujku 2022. pogotkom u sudačkoj nadoknadi izbacila Italiju iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Balotelli je dva mjeseca ranije bio pozvan na okupljanje, ali nije igrao protiv Makedonaca, koji su s 1:0 slavili u Palermu, te su potom izgubili od Portugala (2:0).

"Utakmica Italija - Makedonija izazvala mi je najveću bol. Nisam se oporavio od te patnje. Preuzimam odgovornost iako nisam igrao u toj utakmici jer neki senatori nisu imali hrabrosti istupiti. Mancini mi je bio rekao da mi je poziv bio gotovo garantiran. Međutim, nakon toga me nije nazvao niti mi je ponudio objašnjenje.

Možda me neki igrači nisu željeli, no svakako to nije bila moja odluka, 100 posto sam siguran. Netko iz saveza ili od igrača me nije želio. Razmišljao sam o reprezentativnoj mirovini nakon toga. No, kada govorimo o kvaliteti, ne postoji nitko poput mene. Nikada neću odustati od Italije", poručio je Balotelli.

"Prihvatio bih biti na klupi"

"Prihvatio bih biti na klupi. Nitko ne može stvoriti razliku poput mene, čak i kada bih ušao kao rezerva. Spalletti (trenutni izbornik Italije, op. prev.) je idealan izbor, no nema puno vremena za svoje ideje", izjavio je Balotelli.

Prema podacima Transfermarkta, Balotelli je tijekom karijere odigrao 474 utakmice, zabio 201 pogodak i asistirao za njih 43. Nastupao je za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu, Adanu i Sion.

Pročitajte više