Bandić otkrio kada će Maksimir dobiti krov: "Bit će to najljepši dio grada"

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak, na aktualnom satu Gradske skupštine, kako će radovi na Sportsko-rekreacijskom centru Svetice početi u ožujku 2016. godine, kada završe radovi na bazenskom kompleksu.

Podsjetimo, Bandić već gotovo desetak godina najavljuje kako će srediti najveći sportski kompleks u tom dijelu grada, ali na kraju je mimo volje građana odlučio dati Svetice u ruke Zdravku Mamiću i Davoru Šukeru za gradnju novog nogometnog centra.

SDP-ovog potpredsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića zanimalo je kada građani tamo mogu očekivati novi javni prostor, kada će atletičari dobiti igralište na kojem će moći adekvatno trenirati te kada nogometaši mogu očekivati kamp.

Bandić je mu je odgovorio kako se pazi u proceduri izvođenja radova, koji trebaju početi kada se završi bazen na Sveticama, što se očekuje do konca ožujka iduće godine. Napomenuo je da su na Sveticama tri projekta koje treba urediti - bazen, Sportsko-rekreacijski centar s nogometnim kampom Hrvatskog nogometnog saveza te dovršetak sjeverne i zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Bernardiću je ironično poručio kako mu je drago da sada brine o tijeku radova, jer je "jako bio za kamp HNS-a i pomogli ste mi da to što prije realiziram".

U zamjenu za Svetice, Bandić obećao Kaptolu još tri crkve

"Vi ste svi bili za te projekte, a sada se brinete hoće li to biti na vrijeme završeno", rekao je Bandić. Naglasio je da se šest mjeseci izgubilo (dok je bio u istražnom zatvoru), a da je kad se ponovno vratio na gradonačelničku dužnost morao s Kaptolom potpisati sporazum da se može početi raditi.


Kaptol je, podsjetimo, polagao prava na Svetice, da bi im gradonačelnik u zamjenu na kraju obećao zemljišta za izgradnju čak tri crkve.
 
"S rezanjem vrpce najljepšeg bazena u gradu počet će radovi na kampu HNS-a sa svim sastavnicama", poručio je Bandić. Potom će se, dodao je, 2017. konačno završiti i pokriti sjeverna i zapadna tribina maksimirskog stadiona "i onda će taj projekt biti u cjelini".

"Ja već vidim kako će to izgledati. To će biti jedan od najljepših dijelova grada", istaknuo je Bandić koji i obnovu Maksimira najavljuje otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju. Isti projekt najavio je pred kamerom Indexa odmah nakon izlaska iz pritvora zbog sumnje i milijunske malverzacije u vođenju grada.

Za krov na dvije tribine građanima će uzeti više od 280 milijuna kuna!

Za održavanje i uređenje stadiona Maksimir Bandić preko raznih gradskih ureda već više od deset godina šalje Zdravku Mamiću stotine milijuna kuna, što ga čini jednim od najskupljih, ali istovremeno i najružnijih, stadiona u Europi. 

Gradski ured za sport je u studenom objavio novi postupak prikupljanja ponuda za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Maksimalna vrijednost natječaja je 3,8 milijuna kuna (bez PDV-a), što znači da će Grad platiti do pola milijuna eura samo za izradu dokumentacije. Vrijednost rekonstrukcije dijelova stadiona procjenjuje se na preko 280 milijuna kuna, a za taj ili malo veći iznos neki su klubovi i gradovi izgradili cijele stadione.

 

Pročitajte više