HNL

Bandić: Sve je spremno za gradnju novog stadiona Dinama. Fali samo pečat

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"BEZ stadiona nema ni Dinama", ustvrdio je predsjednik Dinama Mirko Barišić početkom mjeseca kad je najavio izgradnju novog stadiona Dinama u 2021. godini.

Svi se sada pitaju što će biti s Maksimirom, hoće li ga rušiti pa graditi novi? Ili će se postojeći obnoviti i kada će to konačno krenuti?

Nakon pobjede nad Atalantom 4:0 na startu Lige prvaka navijači Dinama dobili su novu lijepu vijest. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ističe da za početak projekta izgradnje novog stadiona nedostaje samo - pečat.

"Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usuglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat", kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Upitno je kakav stadion u Dinamu misle graditi. Ranije su isticali da im je, između ostalih, uzor stadion u Beču na kojem igra Rapid. Taj je otvoren u ljeto 2016. godine, ima kapacitet od 28 tisuća sjedećih mjesta, a koštao je oko 53 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više