Barca će dragulja platiti 40 milijuna eura. Uskoro bi mogla zaraditi puno više

Foto: EPA

BRAZILSKI 18-godišnji napadač Vitor Hugo Roque stigao je ove zime u Barcelonu Potpisao je ugovor na čak osam godina, do 30. lipnja 2031. godine, a otkupna klauzula koja stoji u tom ugovoru je 500 milijuna eura. Barcelona je zasad platila Atletico Paranaenseu deset milijuna eura i to na način da će otprilike svakih šest mjeseci na račun brazilskog kluba isplaćivati pet milijuna eura dok ne ispoštuju ukupnu cijenu transfera, koja je 40 milijuna eura.

Španjolska Marca donosi veliku priču s njegovim menadžerom koji otkriva da Atletico može zaraditi do 31 milijun eura u različitim bonusima, ali smatra kako će se Barceloni ovaj transfer višestruko isplatiti. "Već i sad postoje klubove koji su spremni dati 50 milijuna eura za Victora", poručio je pa dodao: "Ne sumnjam da će vrijediti 200 milijuna eura ako s 20 godina bude starter u Barceloni."

Roque igra na poziciji centralnog napadača, a ove sezone je u devet nastupa u španjolskoj LA Ligi dao dva gola. Prošle godine je rasturao u Brazilu gdje je u 25 nastupa zabio 12 golova, a još je četiri dodao u Copi Libertadores. Prije točno godinu dana je debitirao za reprezentaciju i to mu je zasad ostao jedini nastup.

Pročitajte više