Barca ne zna gubiti: Valdes davio Mourinha, slavlje Intera poplavile 52 prskalice

"PORTUGALSKI kurvin sine!" urla Mourinhu publika na Camp Nou još otkako je kao trener Chelsea vodio naelektrizirane bitke protiv Rijkaardove Barce. Naravno da su obje strane jedva dočekale Mourinhov dolazak na klupi Intera.

Dan prije utakmice trener gostiju napadnut je u gradu dok se vraćao s pressice - auto mu je zasut bocama, limenkama i pljuvačkom, a "srdačni" Katalonci su mu treskanjem automobila i osobno poželjeli sretan povratak na mjesto gdje je četiri godine (1996.-2000.) bio uspješan prevoditelj i pomoćni trener Robsona i Van Gaala.

Mourinho je dakako jedva čekao osvetu i priliku da dodatno podigne tlak publici u Barceloni što je napravio još prije početka utakmice kada je nasred terena teatralno održao sastanak s igračima uz zaglušujuću buku iz 90 tisuća grla.

Iskazivanje međusobne ljubavi nastavljeno je i tijekom utakmice: nakon Mottinog isključenja Mourinho je okrećući se oko vlastite osi cinično pljeskao prema svim tribinama stadiona. (Kada je u finalu Liga kupa protiv Liverpoola prije pet godina pokazao navijačima Redsa da se "stišaju" nakon što je Chelsea izjednačio, morao je pod pratnjom napustiti klupu.)

Sve ovo bilo je uvod za šou koji je Mourinho priredio kada je De Bleckeere svirao kraj - poletio je u mahniti sprint po terenu s visoko uzdignutim prstom, u slalomu zaobilazeći svakog tko bi mu se našao na putu kako bi došao ispod tribine s navijačima Intera i s njima proslavio pobjedu te im zahvalio na potpori.

Naravno da je sve bilo u drugom planu, jedino bitno bilo je Joseovo likovanje pred prepunim i ojađenim tribinama Barcelonina stadiona, jer ima li išta gore nego titulu prvaka Europe izgubiti na vlastitom terenu i to od smrtnog neprijatelja koji zbog toga teatralno i izazovno slavi?

Victor Valdes je shvatio prave namjere Interova trenera pa je pokušao zaustaviti njegovo slavlje, prvo "na lijepi", a potom i na prilično grub način. Komičnosti situacije svakako doprinosi i detalj uhvaćen na fotografiji - ne odveć visoki, ali prilično jaki i nabijeni Katalonac je štrkljavog prgavca ščepao za vrat i podignuo ga s tla dok je ovaj lamatao nogama.

Interu nije smetalo što je Barcelona poplavila proslavu



Čak 52 vodene prskalice upalile su se na travnjaku Nou Campa desetak minuta nakon kraja polufinala jer u Barceloni očigledno nisu mogli podnijeti pobjednički krug Interista pa su napravili sve kako bi im pokvarili slavlje.

Kako nisu mogli napraviti ništa drugo, odlučili su se na "otpuštanje svih brana" i vesela Interova ekspedicija uskoro se našla pod stotinama litara vode dok su slavili ispod tribine s njihovim navijačima.

Jasno je da su na Barceloninom stadionu mogli pričekati još pola sata kako bi krenuli s navodnjavanjem, ali su željeli sniziti intenzitet i smanjiti trajanje slavlja Intera usred Barcelone.

Pročitajte više