BARCELONA

Barca uskoro objavljuje velik posao, odštetna klauzula igraču milijardu eura

Foto: EPA

BARCELONA će početkom sljedećeg tjedna objaviti da je dogovorila produljenje ugovora s urugvajskim stoperom Ronaldom Araujom, javlja sa situacijom u klubu dobro upoznati novinar Toni Juanmarti. Njegova objava na Twitteru nadovezuje se na saznanja Fabrizija Romana o detaljima ugovora između kluba i igrača.

Barcelona i Araujo bili su posljednjih mjeseci u intenzivnim pregovorima, a nogometaš od kojeg se očekuje da postane stožerni igrač kluba ranije je odbio tri službene ponude za produljenje ugovora.

Došao prije četiri godine

Araujo je u Barcelonu došao prije četiri godine, a s plaćom od 900 tisuća eura godišnje jedan je od najlošije plaćenih igrača kluba. To će se sad promijeniti. Upućeni katalonski novinar Gerardo Romero ranije je objavio da je Araujo dobio ponude od Arsenala, koji mu daje šest milijuna eura godišnje, te Manchester Uniteda koji mu nudi osam milijuna. Godinama ga već vreba i Real Madrid.

Sav taj interes trebao bi sad nestati jer Barca je u ugovor o produljenju suradnje stavila i odštetnu klauzulu u visini od milijardu eura.

Pročitajte više