Barcelona bez odštete dovodi napadača Chelseaja? Spreman je igrati besplatno

Foto: EPA

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG (33) bi se uskoro mogao vratiti u Barcelonu. Gabonac je u siječnju 2022. stigao u Barcelonu usred velike financijske krize koja je tresla klub nakon odlaska Lionela Messija. Tada je u Barcelonu stigao iz Arsenala nakon raskida ugovora s londonskim klubom, a u rujnu je napustio klub za 12 milijuna eura odštete i potpisao za Chelsea.

Katalonski Sport piše da bi sada Aubameyang mogao ponovno napraviti transfer u suprotnom smjeru jer Graham Potter na njega uopće ne računa. Što se engleskog trenera tiče, Aubameyang je višak u svlačionici Chelseaja, a takav stav bi mogla iskoristiti Barcelona.

Spreman je igrati za minimalac

Naime, kada je prvi put dolazio u Barcelonu, Aubameyang je pristao igrati gotovo besplatno, za minimalnu moguću plaću od milijun eura godišnje. S plaće od preko 20 milijuna eura godišnje koliko je imao u Arsenalu došao je u Barcu na plaću kakvu mu može dati i klub poput Dinama te tako pokazao da mu je najbitnije da igra.

Da mu novac nije primaran, pokazuje ponovno jer Sport tvrdi da je ponovno voljan učiniti isto. Eksperiment s Chelseajem nije bio uspješan, nema redovitu minutažu, ali ni naznake da će je imati i spreman je ponovno doći u Barcelonu za minimalnu plaću. Chelsea ga je spreman pustiti pa je sada sve na čelnicima katalonskog kluba.

Pročitajte više