LIGE PETICE

Barcelona je u raspadu. Ova scena potvrđuje to

Screenshot

NEZAPAMĆENA KRIZA trese Barcelonu na svim poljima.

U prvoj momčadi to se ogleda kroz loše rezultate, rano ispadanje iz Kupa i po svemu sudeći prepuštanje naslova prvaka Realu. Nadalje, kroz zatrovanu atmosferu te otvoreno neprijateljstvo igrača prema treneru Quiqueu Setienu i njegovom prvom pomoćniku Ederu Sarabiji.

Messi i društvo prvog žestoko napadaju u svlačionici, dok drugog ignoriraju i psuju na terenu na pauzama za osvježenje tijekom utakmica La Lige pred kamerama. Tako da cijeli svijet vidi kakvi su odnosi u momčadi te koliko trener i njegov glavni suradnik imaju autoriteta kod raskalašenih zvijezda.

Samo par dana nakon utakmice kod Celte, na kojoj je Barcelona tek bodom (2:2) Realu dala veliku priliku da uzme naslov i na kojoj su se Messi, Rakitić i Suarez tijekom pauze ružno odnosili prema Sarabiji, nova scena već na pauzi na idućoj utakmici, derbiju protiv Atletica.

Sarabia se sada opametio pa tijekom stanke nije naređivao zvijezdama nego je oprao uši mladom Puigu. Setien je opet izgledao kao strano tijelo na terenu, a ne vođa momčadi koja je tijekom pauze bila raštrkana.

S druge strane i kao potpuna suprotnost raspadu sistema u Barceloni, igrači Atletica su za vrijeme stanke jedinstveno i disciplinirano stajali u grupi oko svog trenera Simeonea i pažljivo ga slušali.

Utakmica između domaće grupe pojedinaca i gostujuće momčadi završila je 2:2, čime je Barcelona pet kola prije kraja otvorila Realu put prema naslovu. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku atmosfere u momčadi Barcelone možete pogledati OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više