TRANSFERI

Barcelona krenula po Olma, Dinamo bi mogao zaraditi milijune eura

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI Fichajes javlja da bi Barcelona do kraja prijelaznog roka mogla dovesti Danija Olma (24) iz Leipziga. Očekuje se da bi ga Katalonci platili više od 60 milijuna eura, a time bi profitirao i Dinamo koji prema dogovoru s Leipzigom ima pravo na 20 posto profita njemačkog kluba na ovom transferu.

Podsjetimo, Leipzig je dosad Dinamu računajući bonuse platio između 25 i 30 milijuna eura za španjolskog ofenzivca. Tako bi Dinamo dobio oko 10 milijuna eura ako Olmo ode u Barcelonu. Olmo je karijeru započeo u Barceloninoj nogometnoj školi, no još je kao tinejdžer stigao u zagrebački Dinamo, gdje je oduševio igrama.

U Dinamu se isprofilirao

Katalonac je postao najbolji igrač Dinama i iskoristio je priliku da se pokaže u europskim utakmicama u kojima je klub vodio Nenad Bjelica. Olmo je usput naučio i dosta dobro govoriti hrvatski pa je postojala mogućnost da zaigra i za hrvatsku reprezentaciju. No ipak se odlučio za Španjolsku, za koju je već upisao 24 nastupa i zabio četiri gola.

Standardan je postao i u Leipzigu, gdje trenutno igra uz još jednog bivšeg dinamovca Joška Gvardiola. Olmo je ove sezone za njemački klub u četiri nastupa zabio jedan gol, ali i upisao tri asistencije. 

Pročitajte više