Barcelona navijačima: U Arabiji ste. Ne jedite svinjetinu i ne podržavajte gejeve

Foto: Profimedia

BARCELONA je doputovala u Saudijsku Arabiju. Tamo s Realom, Atleticom i Osasunom igra turnir Španjolskog superkupa. Pred polazak u Rijad aktualni prvak Španjolske se nizom preporuka i naputaka na službenim kanalima obratio navijačima koji će pratiti klub u Arabiji. Barcelona je to napravila s obzirom na specifične zakone i običaje u tom dijelu svijeta.

"Preporučujemo vam da se u javnosti ponašate s poštovanjem i pristojnošću te da se suzdržite iskaza ljubavi i nježnosti. Nepristojno ponašanje uključuje i bilo kakav čin seksualne prirode, može završiti kaznom bez obzira na to što ste stranci. Odnosi između ljudi istog spola te iskazi podrške LGBT zajednici, čak i samo na društvenim mrežama, također su razlog za kaznu", obavještava Barcelona navijače i dodaje:

"Upozoravamo vas da je u Saudijskoj Arabiji zabranjeno konzumirati alkohol i svinjetinu u svim njenim oblicima i derivatima. Što se tiče uporabe droga, ona je naravno kažnjiva i u Španjolskoj, ali u Arabiji vodi do kazne dugotrajnog zatvora. To vrijedi za konzumaciju, prodaju i kupnju droge." Barcelona nastavlja:

"Na javnim mjestima budite diskretni, poštujte lokalne običaje. Izbjegavajte okupljanja većeg broja ljudi, posebno na vjerskim događanjima. U Arabiji su marševi i prosvjedi zabranjeni." Tu nije kraj upozorenjima koje je Barcelona pripremila za navijače: "Građani zapadnih država, pa tako i Španjolske, u Arabiji su mete potencijalnih terorističkih napada."

Pročitajte više