TRANSFERI

Barcelona očajna, bez prebijene pare: Poslala zadnju, najgoru ponudu za Neymara

Foto: Getty, Screenshot: Marca, As, El Mundo Deporitvo, Sport, Grafika: Index

SVI vodeći španjolski sportski dnevnici: Marca, As, El Mundo Deportivo i Sport, na današnjim naslovnicama tiskanih izdanja i udarnim mjestima portala donose vijest da je Barcelona dva tjedna prije kraja prijelaznog roka, koji završava 2. rujna, PSG-u poslala posljednju ponudu za Neymara. Ali ističu da je to potez osiromašenog očajnika.

O završnoj ofenzivi na Neymara odlučeno je na jučerašnjem sastanku klupskog vrha koji je vodio predsjednik Josep Maria Bartomeu i na kojem su bili još svi ključni ljudi: Javier Bordas, Oscar Grau, Eric Abidal i Ramon Planes. 

Oni su PSG-u ponudili da Neymara pusti na jednogodišnju posudbu bez naknade, osim što bi mu Barcelona za to vrijeme davala plaću koju ima u PSG-u i pri čemu bi se Barcelona na kraju iduće sezone obavezala na kupnju brazilskog povratnika. 

Razlog za ovako sirotinjsku ponudu Barcelone je što je ona očajna i u besparici. Ionako preopterećen budžet zbog ogromnih izdvajanja za plaće igrača, ovog ljeta dodatno je poharan zbog plaćanja gotovo 250 milijuna eura za odštete Griezmanna, De Jonga, Neta i Juniora Firpa.

Zato je Barcelona od početka prijelaznog roka za Neymara nudila po dva igrača i 40 milijuna eura. Ali nitko od onih koje je uključivala u te razmjene nije htio ići u PSG. Ono što je obesparenu Barcelonu natjeralo na završnu, očajničku ponudu bilo je odbijanje Coutinha da ode u PSG u zamjenu za Neymara. Nakon što je najvrjedniji igrač uključen u ponudu PSG-u to odbio i otišao na posudbu u Bayern, Barcelona više nije imala PSG-u ponuditi za Neymara išta osim posudbe uz obavezu kupnje iduće godine. 

Prije Coutinha, opciju preseljenja u PSG-u redom su odbijali Rakitić, Umtiti i Semedo. Jedini koji je bio voljan razmotriti odlazak tamo bio je Dembele, koji je mlad i igra na istoj poziciji kao i Neymar, ali njegova vrijednost na tržištu nije ni blizu Neymarovoj. 

Pročitajte više