Barcelona ostala "bez napadača" ali neće u siječnju kupovati zamjenu za polomljenog Villu

IAKO je na duže vrijeme ostala bez napadača Davida Ville, a prije toga i bez ofenzivnog veznjaka Ibrahima Afellaya, Barcelona u zimskom prijelaznom roku ne namjerava kupovati nove igrače u napadačkom dijelu momčadi.

Afellay je u rujnu potrgao križne ligamente koljena. Podvrgnuo se operaciji i njegov povratak najavljen je tek za travanj. Villa je, pak, slomio tibiju lijeve potkoljenice u polufinalu Svjetskoga klupskog prvenstva u Japanu. Pauzirat će oko pet mjeseci.

Podsjećamo, Barcelona sada od ofenzivaca ima Alexisa Sancheza i Pedra Rodrigueza, koji su više krilni, nego centralni napadači, kao i allroundera Lea Messija i to je to, tako da je Villinom ozljedom ostala bez "prave" špice.

Međutim, osim toga što je svatko od njih sjajan i iskoristi na više pozicija, mora se istaknuti kako je Villa ove sezone postigao samo pet golova u Primeri, a javnost i navijači su se okrenuli protiv napadača koji je prije godinu i pol iz Valencije za 40 milijuna eura. Počelo se pisati da je za Barcu stari napadač (30) na ljeto otpisan.

"Iako su Villa i Afellay ozlijeđeni, naša sportska filozofija nam govori kako se trebamo osloniti na našu mladu momčad. Igrači iz akademije, kada su igrali, bili su odlični. Razgovarali smo o tome sa sportskim direktorom i trenerskim kadrom, te smo zaključili da nećemo dovoditi nove igrače" izjavio je Barcelonin dopredsjednik Jose Bartomeu za Španjolski radio.

Pročitajte više