liga prvaka

Barcelona ostala i bez Jordija Albe. Zamjena mu je bek koji je vrijeđao Messija

Foto: EPA

JORDI ALBA, nezamjenjivi lijevi bek i dijete Barcelone, propustit će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, potvrdio je klub na službenim stranicama.

Alba je za vikend protiv Getafea odigrao svega dvadesetak minuta prije nego li je utakmicu napustio zbog ozljede prepona, zbog čega će van terena provesti iduća dva do tri tjedna. 

Sve će ovisiti o procesu rehabilitacije, a ovo je još jedan udarac za ekipu Quiquea Setiena nakon što su otprije na dulje vrijeme zbog ozljeda s terena udaljeni Ousmane Dembele i Luis Suarez. 

Alba sigurno neće biti na raspolaganju za utakmicu Napolija u Ligi prvaka, a također je neizvjesno hoće li nastupiti i protiv Eibara idućeg vikenda. Međutim, za El Clasico koji je na rasporedu 1. ožujka već bi mogao biti spreman, ali službene odluke još nema. 

Zamijenit će ga talentirani bek koji je vrijeđao Messija i poželio mu smrt

30-godišnjaka bi u početnom sastavu trebao zamijeniti Junior Firpo koji je već poslije utakmice s Getafeom izjavio da je spreman zamijeniti reprezentativca Španjolske. Setien ga dobro poznaje iz dana kad mu je bio miljenik u Real Betisu gdje je sjajnim partijama i zaslužio transfer u redove katalonskog velikana. Također, briljirao je na U-21 Euru za reprezentaciju Španjolske s kojom je, u momčadi s Danijem Olmo, bio i prvak.

Barcelona ga je platila 18 milijuna eura, a onda je odmah dospio u fokus javnosti zbog grijeha iz prošlosti. Naime, Firpo je na Twitteru Lionela Messija nazvao kurvinim sinom i mišem za kojeg moli da se ozlijedi i slomi noge. Uz to poželio mi je smrt i da prestane zabijati golove. Po dolasku u Barcu za sve se ispričao.

Pročitajte više