transferi

Barcelona pregovara s njemačkim herojem Eura. Atalanta će zaraditi 34-struko

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

ROBIN GOSENS (26), sjajni lijevi bočni Atalante koji je kasno procvjetao i još kasnije debitirao za Njemačku, postao je jedna od glavnih priča Eura.

Vrhunsku formu iz kluba pretočio je u reprezentaciju Njemačke na EP-u, i to kada je bilo najpotrebnije, protiv prvaka Europe.

Njemačka je izgubila 0:1 od Francuske u prvoj utakmici i onda se morala vaditi protiv aktualnog prvaka Europe. To je i napravila, i to impresivnom pobjedom 4:2 protiv Portugala.

Utakmicu života je nakon sezone života odigrao Gosens. Za Atalantu je tijekom prošle sezone postigao čak 12 i namjestio osam golova, a onda je protiv Portugala jedan gol zabio, a za dva asistirao. 

Gosensa, novog njemačkog heroja zanimljivog životnog i profesionalnog puta, koji nikada nije igrao u Bundesligi, želi Borussija Dortmund. Međutim, njemački Sport1 otkriva, a katalonski mediji prenose, da je Barcelona već kontaktirala Gosensovog agenta i počela pregovore s njim.

Atalanta nije protiv prodaje svog ključnog igrača, ali on ima ugovor do 2023. i pušta ga za 35 milijuna eura. Ako bi Barcelona pristala na ovu cijenu, Atalanta bi se po tko zna koji put potvrdila kao jedan od najboljih preprodavača na tržištu. Gosensa je, naime, iz nizozemskog Heraclesa u ljeto 2017. kupila za tek nešto više od milijun eura. Na njemu bi dakle zaradila 34-struko.

Na Gosensu inzistira Ronald Koeman. Prije nego što je postao trener Barcelone, bio je izbornik Nizozemske te nagovarao Gosensa da zaigra za Oranje. Za to je itekako imao temelja jer Gosens ne samo da se probio u Nizozemskoj nego mu je i otac Nizozemac te ima državljanstvo te zemlje. 

Ipak, Gosens je odabrao Elf, za koji je u Ligi nacija prošle godine debitirao, a sada na Euru eksplodirao. 

Pročitajte više