LIGE PETICE

BARCELONA - REAL SOCIEDAD 4:2 Nema više Messija, ali tu je Braithwaite

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

U PRVOJ utakmici nove ere, one nakon odlaska simbola te najboljeg igrača i strijelca Lionela Messija, Barcelona je u prvom kolu La Lige na svom terenu pobijedila Real Sociedad 4:2.

Prvi gol nove ere bez Messija Barcelona je zabila u 19. minuti, devet minuta nakon što su gledatelji na Camp Nouu skandirali Messiju.

Memphis Depay, pojačanje iz Lyona, odlično je centrirao iz slobodnjaka s 35 metara na desnoj strani, a jednako dobro poletio je Gerard Pique i na sedam metara od gola nadvisio čuvare te zakucao glavom za 1:0.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena na 2:0 povisio je Martin Braithwaite, također efektno glavom te nakon još jednog lijepog centaršuta. Za ovaj gol nabacio je Frenkie De Jong u trku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL BARCELONE.

Braithwaite je u 59. minuti pokupio odbijanac od golmana Remira te zabio svoj drugi gol za 3:0. Činilo se da je utakmica riješena, a Barcina pobjeda izvjesna.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆI GOL BARCELONE.

Međutim, Real Sociedad se vratio u posljednjih osam minuta. Julen Lobete je u 82. minuti iz blizine smanjio na 3:1, a tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je sjajno zabio iz slobodnjaka za 3:2.

Gosti su krenuli po ono što se činilo nemogućim - izjednačenje nakon ogromnog zaostatka - ali umjesto toga Barcelona je u sudačkoj nadoknadi potvrdila pobjedu.

Braithwaite je nakon postizanja dva gola ovaj lijepo namjestio. Dodao je u kaznenom prostoru Sergiju Robertu, koji je preciznim udarcem zabio za konačnih 4:2. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČETVRTI GOL BARCELONE.

Danac je tako prvu Barceloninu utakmicu nakon Messijevog odlaska odigrao kao Messi: 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više