Barceloneta nosi bod sa Save: Žapcima u zadnjim sekundama poništen gol za pobjedu!

U DRUGOM kolu Eurolige vaterpolisti Mladosti nisu uspjeli doći i do druge pobjede. Dvoboj protiv Barcelonete završio je 9:9 (3:2, 0:2, 4:2, 2:3) nakon infarktne završnice u kojoj je u posljednjim sekundama poništen gol Antonija Petkovića za pobjedu Žabaca.

U neizvjesnom dvoboju poveli su gosti preko Espanola Lifantea, izjednačio je Petković, ali plivački superiorni Španjolci iz nove kontre ponovno dolaze u vodstvo. Do kraja prve četvrtine Mladostaši golom Karača iz peterca te odličnog Antonija Petkovića nakon isključenja Roce Barcela dolaze do minimalne prednosti.

Druga dionica utakmice najlošiji je period u igri Žabaca. Nijedan gol u tom razdobolju nisu postigli igrači trenera Emila Nikolića, a nakon isključenja Buljubašića Espanol Lifante te Minguell Alferez preokreću rezultat.

Kad su Žapci zaustavili kontre Španjolaca, procurilo je na dva metra ispred Pavića

Furiozno u treću četvrtinu dionice ulaze Mladostaši - Petković i Karač ponovno vraćaju prednost Mladosti, ali Perrone s dva igrača više vara Pavića, a u idućem napadu Barcelonete Whalan pogađa za 5:6. Iz igre nakon toga biva isključen Blagoje Ivović, a mladi Ivan Buljubašić izjednačuje rezultat. Minutu i sedam sekundi prije kraja treće četvrtine dogodila se situacija nakon koje se činilo da je susret prelomljen. Prekršaj Milakovića na dva metra ispred Pavića suci su okarakterizirali kao peterac, ali Splićanin na golu Mladosti sjajno brani i ne dozvoljava gostima da dođu do nove prednosti. U kontranapadu je isključen gostujući kapetan Lozano, a 13 sekundi prije kraja ovog dijela utakmice Petar Muslim dovodi domaćine u vodstvo 7:6.

Odmah na startu posljednje četvrtine Perrone trećim golom izjednačuje rezultat, Muslim nakon toga buši Lopez Pineda, a Lozano se krasno oslobađa svog čuvara i zabija za 8:8. Prvi centar Barcelonete Valles u idućem napadu Španjolaca pogodio je za 8:9, a Petar Muslim lijepim golom izjednačio je rezultat. I onda, u posljednjih minutu i pol vidjeli smo pravu dramu na Savi. Isključen je Antonio Petković, Mladostaši su se obranili, lopta se odbila do vaterpolista Barcelonete koji ponovno ne uspijevaju iskoristiti svoj napad.

Emil Nikolić pozvao je time-out 23 sekunde prije kraja u trenutku kada je Mladost došla u posjed lopte, Žapci su dugo pleli mrežu oko gola Lopez Pineda, a svega nekoliko sekundi do kraja Antonio Petković probušio je gostujućeg vratara. Suci Riccitelli iz Italije te Bender iz Njemačke poništili su Petkovićev gol, a njihova je odluka popraćena burom negodovanja iz publike...

Pročitajte više