Barić: Srna, Leko i Rosso moraju biti bolji ili ću tražiti druga rješenja

ČAK i da smo odigrali neriješeno protiv Njemačke, moj se dojam o utakmici ne bi promijenio. Sredina terena odigrala je slabo, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić.

Igrači u sredini premalo su radili za napadače, kazao je izbornik, apostrofirajući Srnu, Leku i Rossu. Napomenuo je kako oni moraju poboljšati svoju igru, ili će morati potražiti neka druga rješenja.

"Mi nemamo playmakera, stoga trebamo snažnu igru preko krila. Ipak, uvjeren sam da ćemo protiv Turske, koja je igrački jača od Njemačke, biti bolji", rekao je Barić, napomenuvši kako će, uz Srnu, za igru na desnom krilu morati pripremiti i napadača Portsmoutha Ivicu Mornara. Turska gostuje u Zagrebu 31. ožujka, a cijene ulaznica, kako je rečeno, bit će popularne.

Izbonik je napomenuo kako prije svibnja neće s predsjednikom Saveza razgovarati o novom ugovoru.

Još jednom je potvrđeno da će pripreme reprezentacije za EP u Portugalu početi 21. svibnja. Mladi reprezentativci (U-21), koji nastupaju na EP u Njemačkoj, s pripremama će krenuti dva dana ranije.

Kad su pitanju ulaznice za EP u Portugalu, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je kako je u dogovoru s Generalturistom krajnji rok za prodaju, koji ističe danas, produžen za još dva dana.

Sutra se u zagrebačkom hotelu Sheraton održava sjednica Skupštine HNS-a na kojoj će, kako se očekuje, najveća pažnja biti usmjerena na financije, odnosno na završni račun za 2003. i plan za ovu godinu. Savez je prošlu godinu, kada su prihodi bili oko 40 milijuna kuna, završio sa 2,4 milijuna kuna viška, a za ovu godinu planiraju se prihodi od 89 milijuna kuna. Na sjednici će biti riječi i o Pravilniku o licenciranju klubova za sezonu 2004/2005., te o primjeni Zakona o sprečavanju nereda na sportskim priredbama.

Pročitajte više