kovačev bayern

Bayern donosi važnu odluku: Gazda poručio da Kovač odlučuje, Salihamidžić ljut

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je sa šest golova postao najbolji strijelac SP-a u Brazilu 2014., James Rodriguez u trenutku je postao vruća roba na nogometnom tržištu. Kolumbijac je u osmini finala zabio Urugvaju jedan od najljepših golova u povijesti Mundijala, dovoljno da ga Real kupi. No, u Madridu se James i nije naigrao. Kad je bio na terenu, nije to bilo loše, ali jednostavno nisu mu vjerovali. Morao je otići.

James je prije dvije godine stigao u Bayern na dvogodišnju posudbu. Posudba se polako bliži kraju, a u Munchenu ne znaju što bi s kolumbijskim nogometašem.

Bayern može otkupiti Jamesa za 42 milijuna eura, a čelnici prvaka Njemačke imaju još 89 dana za odluku. Tada istječe posudba, a prema informacijama iz Madrida, Zidane nema namjeru vraćati igrača kojeg se prije dvije godine riješio. Budućnost mu je upitna. Ni on, ali ni uprava Bayerna ne zna što će se dogoditi za tri mjeseca. Ponuda i to onih ozbiljnih ima, ali...

Polemike oko Jamesove budućnosti u bavarskom divu pojačale su se nakon što je James ovog vikenda uvalio Mainzu hat-trick i pokazao da nije zaboravio igrati i zabijati. Ipak, nakon susreta s Mainzom vodeći ljudi Bayerna izbjegavali su dati konkretan odgovor što i kako s Jamesom.

"Moramo odlučiti želimo li ga zadržati ili ne. On je sjajan igrač, a na kraju će nam trener reći što želi", rekao je predsjednik kluba Uli Hoeness.

Kovač nije želio o tome razgovarati i samo je hvalio igru Kolumbijca, a sportski direktor kluba dao je par zanimljivih izjava.

Najprije je rekao da još imaju vremena za donijeti odluku, a kada su ga novinari podsjetili na Hoenessove riječi, Salihamidžić je podigao ton.

"Zašto mi uvijek kažete što je rekao Hoeness? Ne zanima me što je rekao. Svako pitanje počinje s Hoenessom. Ne želim komentirati njegove izjave", prenosi Sport1, koji piše da je Salihamidžić bio vidno iziritiran.

Na kraju je ipak objasnio kako planiraju riješiti slučaj James.

"Raspravit ćemo i odlučiti Hoeness, Rummenigge, Kovač i ja. Mi smo Bayern i odlučujemo zajedno. Razgovarat ćemo i napustiti prostoriju kad se složimo. Tako to funkcionira u Bayernu", rekao je.

Arsenal bi želio dovesti Kolumbijca i u Londonu pažljivo prate razvoj situacije u Bavarskoj.

Pročitajte više