LIGE PETICE

"Bayern ima rupu otkako ga vodi Kovač i zato neće uspjeti"

Foto: EPA

FRIEDHELM FUNKEL njemačka je trenerska legenda. Tijekom 28 godina karijere vodio je 10 klubova u toj zemlji, među kojima je i aktualna Fortuna Dusseldorf.

Nakon što je Bayern kiksao u osmom kolu Bundeslige kod davljenika Augsburga (2:2) kritizirao je kolegu koji vodi aktualnog osvajača njemačke duple krune.

"Primamo previše golova, čak 14 u prvih osam kola. Ako tako nastavimo do kraja sezone u našoj mreži bit će ih preko 60 i ispast ćemo iz Lige. Zato mojim igračima govorim o Bayernu 2013. i zašto su osvojili tri naslova? Jer su Ribery i Robben igrali obranu.

Ali zadnje dvije godine to više definitivno nije slučaj s Bayernom. Od početka sezone primili su čak deset golova. U vrijeme kada je Jupp bio trener to se nije moglo dogoditi, tada su dobili 17 u cijeloj sezoni. Ne možeš uspjeti bez čvrste obrane", poručio je Funkel jasno je i kome, premda ga nije imenovao. 

Treneru kojem je njegova skromna momčad prošle sezone u dvije utakmice zabila četiri gola, a posebno se pamti meč u Munchenu, kada je Bayern od vodstva 3:1 dopustio Fortuni dolazak na konačnih 3:3. 

Kovačev Bayern nije ni blizu čvrst kao onaj od prije šest godina jer dvojac Robbery pritisnut godinama otišao iz kluba, a stoperski par koji je godinama čuvao prilaze golu također više nije tu. Hummels se vratio u Dortmund, a Jerome Boateng doživio je ogroman pad. Umjesto njih dovedeni su Sule, koji se upravo teško ozlijedio, zatim 80 milijuna eura plaćeni Lucas Hernandez, koji se tek vraća nakon teške ozljede, te Pavard. Ali on se za sada ne pokazuje kao pojačanje.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više