Bayern kupio Osijekovog dragulja. Platit će ga oko 3 milijuna eura

Foto: Screenshot

LJETNI prijelazni rok još nije ni blizu, a već imamo prvi milijunski transfer nekog hrvatskog kluba, a još šokantnije je što je u pitanju 15-godišnji igrač. Radi se o Ljubi Puljiću koji iz Osijeka odlazi u Bayern München za čak 2.8 milijuna eura, a transfer bi uz potencijalne bonuse mogao narasti i do tri milijuna.

Njegov transfer potvrdio je i poznati talijanski transfer-insajder Gianluca DiMarzio, a više stranih medija navodi kako je Puljić jedan od najboljih igrača svijeta rođenih 2007. godine. Nedavno je bio na U17 Euru kao dio ekipe Roberta Jarnija, iako je dvije godine mlađi od većine konkurencije.

Srušen rekord

Ovo je drugi put u dvije godine da Bayern plaća visoki iznos za maloljetnika iz Hrvatske. Prije Puljića doveli su 2011. godine tada 16-godišnjeg Lovru Zvonareka iz Slaven Belupa kojeg su platili gotovo dva milijuna eura.

Ovim transferom srušen je rekord visine odštete za hrvatskog igrača mlađeg od 16 godina. Do odlaska Puljića u Bavarsku rekord je držao transfer braniča Rocca Žikovića koji je iz Istre 1961 prešao u austrijski Red Bull Salzburg za dva milijuna eura.

Puljić nipošto nije nepoznanica u europskim skautskim krugovima. Već dulje vremena pisalo se o interesu niza velikana za njegov potpis, a uz Bayern najkonkretniji su bili Juventus, Barcelona i Borussia Dortmund.

Pročitajte više